Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jan 2020

Pers en bookmakers zijn eruit: James Norton is de nieuwe James Bond

Het is al een tijdje bekend dat No Time To Die de laatste keer zal zijn dat Daniel Craig James Bond speelt. Hij vierde het einde van de opnames met een emotionele dronken speech. Al jaren wordt er echter geschreven over vermeende opvolgers van Craig. Welke acteur wordt de volgende James Bond? Ja, James Norton?

James Norton als James Bond

De Britse pers heeft een kandidaat in het vizier: James Norton. Sterker nog, men is er zo zeker van dat Bond baas Barbara Broccoli voor de 34-jarige Brit gaat dat je bij de bookmakers niet eens meer geld op hem in mag zetten.

Volgens doorgaans goed ingelichte journalisten heeft James Norton het nieuws zelfs al met zijn vrienden gevierd tijdens de jaarwisseling. Op dit moment schittert hij in The Trial of Christine Keeler, een miniserie van de BBC. Verder kun je hem kennen van Little Women en Britse kwaliteitsseries zoals Happy Valley.

Geheime meetings en contracten

Na twee jaar aan speculatie lijken favorieten als Idris Elba, Richard Madden en Henry Cavill dus buiten de boot te vallen. Geruchten wijzen op een miljoenencontract dat al getekend zou zijn, na vele  geheime meetings. Eon Productions zal naar verluidt het nieuws officieel bekendmaken nadat No Time To Die uit de bioscoop is.

Volgens een insider heeft Norton al verschillende geheime meetings gehad om de rol van James Bond te bespreken, inclusief script-besprekingen.

“Ze hebben James altijd al in het vizier gehad, maar pas sinds vier maanden zijn er ook concrete stappen gezet. De producenten wilden een Brit en James voldoet aan alle eisen – lang, energiek, fysiek fit en hij ziet er natuurlijk geweldig uit in een smoking.”

BRITAIN - ENTERTAINMENT - THEATRE - OLIVIER - AWARDS
James Norton JUSTIN TALLIS / AFP

Flink gevierd

De acteur was de afgelopen maanden aan het filmen in New York, waar hij het nieuws naar verluidt openlijk vierde. Sterker nog, zijn vrienden konden het niet laten om voorbijgangers mede te delen dat hun maatje de nieuwe James Bond wordt.

Normaliter zouden we dit soort Britse roddels met een flinke korrel zout nemen, maar dit keer komt het nieuws van zoveel kanten dat het plaatje vrij duidelijk lijkt te worden. Wellicht hebben we hier toch echt met de opvolger van Daniel Craig te maken! Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ondertussen kun je James Norton in actie zien in het fascinerende Mr. Jones:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pers en bookmakers zijn eruit: James Norton is de nieuwe James Bond
Sluiten