Martin de Coninck
Martin de Coninck Disney+ 27 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Quentin Tarantino heeft nu alle Marvel-fans én Simu Liu tegen zich

De Marvel-moeheid begint zich langzaam maar zeker uit te breiden. Na regisseur Martin Scorsese heeft het nu ook Quentin Tarantino bereikt. Het genie dat verantwoordelijk is voor een aantal van de beste films ooit gemaakt, liet zich negatief uit over Marvel-films. En daarmee haalt hij de woede op de hals van Marvel-fans én Marvel-acteur Simu Liu, bekend van zijn hoofdrol in Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Het zit namelijk zo: volgens Tarantino zijn namelijk niet de acteurs de échte filmsterren, maar de Marvel-personages. Ouch, dat is toch wel een behoorlijke sneer naar gelauwerde namen als Chris Hemsworth, Robert Downey jr. en Chris Evans. Al zal het die laatste waarschijnlijk een worst wezen. Chris Evans (Captain America) werd onlangs nog door People’s Magazine uitgeroepen tot meest sexy man op aarde (2022). Echte Filmster of niet, Chris zit hoe dan ook gebakken.

Marvel-fans boos op Quentin Tarantino

Goed, Tarantino moppert dus flink raak over Marvel en zegt er het volgende over: “Een heleboel acteurs zijn wereldberoemd geworden door de rol die ze spelen in de Marvel-films. Maar écht filmsterren zijn het niet, toch? Captain America en Thor zijn de sterren in dit verhaal. Ik bedoel maar, en ik ben zeker niet de eerste die dit zegt. Het zijn uiteindelijk de Marvel-personages die de sterrenstatus bereiken.”

Marvel-acteur Simu Liu diende Tarantino op Twitter van repliek. “Als Tarantino en Scorsese de enige poortwachters naar het filmsterrendom waren, had ik nooit de kans gehad om een hoofdrol te spelen in een film die meer dan 400 miljoen dollar in het laatje heeft gebracht. Ik sta hoe dan ook versteld van de geniale films die deze mannen hebben voortgebracht, maar ze hebben niet het recht om deze kritiek richting mij of wie dan ook te uiten.”.

Tarantino ziet weinig ruimte creativiteit

Het is trouwens niet zo dat Tarantino een hekel heeft aan Marvel-films. Hij heeft eerder een hekel aan de vraag-en aanbodcyclus die is ontstaan door de films. “Marvel-films hebben geleid tot een oververzadigd filmlandschap met nul diversiteit en weinig ruimte voor iets anders. En dat is mijn probleem met deze ontwikkeling”, aldus de geniale regisseur.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.