Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Juicekanaal onthult de nieuwe James Bond (en de match is perfect)

Volgens een populair juicekanaal en de Britse tabloid The Sun is de nieuwe James Bond al gekozen. Niemand minder dan Aaron Taylor-Johnson gaat naar verluidt het stokje van Daniel Craig overnemen.

Wedkantoren zijn al jaren bezig met een zeer belangrijke levensvraag: wie wordt de volgende James Bond? Aanvankelijk werd verwacht dat Daniel Craig al na Spectre zou stoppen met de iconische filmrol. Zeker gezien de martelgang die de opnames van die film voor hem waren.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Toch bleef hij aan boord van het lucratieve schip. Craig tekende naar eigen zeggen voor nog een film vanwege het verhaal van No Time to Die: de Bond-film knoopte de eindjes van zijn saga netjes aan elkaar. Een waardig einde. Mede door de pandemie werd het afscheid van Craig echter meermaals uitgesteld.

Nu is het eindelijk tijd om vooruit te blikken. No Time to Die is al achter de rug, en de wedkantoren en zelfbenoemde experts buitelen over elkaar heen om de nieuwe James Bond te voorspellen. Van Idris Elba, die zichzelf al heeft afgemeld, tot Tom Hiddleston. Recentelijk is vooral Downton Abbey-ster Dan Stevens de grote favoriet.

Aaron Taylor-Johnson James Bond
Aaron Taylor-Johnson (rechts) in Bullet Train (Afbeelding: Sony Pictures)

Juicekanaal onthult opvolger

Al die speculatie kun je echter links laten liggen, als we het populaire juicekanaal Deuxmoi op Instagram moeten geloven. Het enorme kanaal beweert namelijk op basis van anonieme bronnen dat de nieuwe James Bond al gekozen is.

Volgens Deuxmoi is Aaron Taylor-Johnson de opvolger van Daniel Craig. De 32-jarige acteur kun je kennen van onder andere Kick-Ass, Avengers: Age of Ultron en het recentere Bullet Train. Niet de minste naam dus, en de zoveelste Marvel-ster die in verband wordt gebracht met James Bond. Maar ja, welke grote acteur heeft ondertussen geen rol in het Marvel Cinematic Universe gehad?

Het juicekanaal stelt dat “Aaron Taylor-Johnson de volgende Bond wordt”, en dat een “mini-trailer waarin hij het beroemde Bond-shot doet, in maart/april 2023 zal worden uitgebracht om hem aan te kondigen als de nieuwe acteur.”

Ook het Britse The Sun is overtuigd, al noemen ze de acteur een koploper, niet de winnaar. Een insider zei volgens de tabloid het volgende: “Aaron deed in september een screentest om de volgende Bond te worden en producers en Barbara vonden hem fantastisch. Hij is nu een van de koplopers.”

Aaron Taylor-Johnson

Neem dit nieuws vooral met een gezonde korrel zout. We hebben het hier over een juicekanaal dat anoniem ingestuurd nieuws deelt, geen diepgaande onderzoeksjournalistiek. Aan de andere kant is Deuxmoi niet het minste Instagram-account, en zijn er vaker grote nieuwtjes via hun stories voor het eerst de wereld in geslingerd.

Ook kun je er niet omheen dat Aaron Taylor-Johnson uiterst geschikt is voor de rol. Franchise co-producent Michael G. Wilson gaf eerder dit jaar nog aan dat de volgende Bond waarschijnlijk ergens in de dertig zou zijn. Taylor-Johnson is 32, en daarmee oud genoeg om geloofwaardig over te komen als ervaren spion, en jong genoeg om nog meerdere 007-films te doen.

Bovendien is de Marvel-acteur Brits, niet geheel onbelangrijk, en heeft hij veel ervaring met actiefilms. Van stunts in Christopher Nolans Tenet tot de spectaculaire vechtscènes in Kick-Ass en The King’s Man. Sterker nog: The King’s Man is deels een ode aan de Bond-films van Roger Moore.

Aaron Taylor-Johnson James Bond
Aaron Taylor-Johnson als het broertje van Wanda (Afbeelding: Marvel Studios)

Kanttekeningen en geruchten

De grote vraag is of Aaron Taylor-Johnson niet té bekend is. Volgend jaar krijgt hij zijn eigen grote Spider-Man-film in de vorm van Kraven, waarin hij de gelijknamige Marvel-schurk speelt. Ook heeft hij al in menig blockbuster een prominente rol gespeeld. Kan het grote publiek hem nog als James Bond zien? Een kanshebber zoals James Norton is nog niet zo bekend bij het grote publiek, en kan daarmee echt James Bond ‘worden’.

Ach, vooralsnog blijft het bij geruchten. The Sun claimt  dus dat het nieuws klopt, maar dan hebben we het nog steeds over een Britse tabloid met nou niet bepaald de beste reputatie. Bovendien benadrukte producente Barbara Broccoli in juni nog tegenover Deadline dat de volgende Bond-film op zijn vroegst over twee jaar uitkomt, en “dat er nog niemand in de race is” als het om de casting gaat. Aan de andere kant: we zijn bijna zes maanden verder, en het ligt voor de hand dat ze keihard op zoek zijn. Onze tip? Koop wat extra zout, en wacht rustig meer officieel nieuws af. Tot dan blijft alles speculatie en geruchten.

The SunScreenRant

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.