Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Producent spreekt voorkeur nieuwe James Bond én regisseur uit

De nieuwe James Bond wordt een Britse man. Dat heeft producente Barbara Broccoli laten vallen in een interview. Het idee van Pierce Brosnan kan dus de prullenbak in.

Al ver voor de meerdere malen uitgestelde film No Time to Die werd bekend dat het de laatste 007-rol voor Daniel Craig zou worden. Dus rees de vraag: wie wordt de nieuwe James Bond?

Wie volgt Daniel Craig op?

Sindsdien wordt er gespeculeerd over de opvolger van Daniel Craig en daarbij schoot het alle kanten op. Pierce Brosnan hoopte op een vrouw, maar daar was Daniel Craig het niet mee eens. Wel is er een nieuwe vrouwelijke 007, gespeeld door Lashana Lynch, maar zij wordt niet de nieuwe James Bond.

Nieuwe James Bond bridgerton, netflix top 10, lupin
Regé-Jean Page is nummer 1 bij de boomakers (Afbeelding: Netflix)

Volgens de bookmakers maakt Regé-Jean Page, bekend van de Netflix-serie Bridgerton, de grootste kans om de nieuwe James Bond te worden. Daarna volgen Tom Hardy, James Norton, Henry Cavill en Idris Elba. Ook ‘s werelds best betaalde acteur Dwayne Johnson deed onlangs een open sollicitatie. Maar als de woorden van Barbara Broccoli mogen geloven, valt laatstgenoemde af, te weten dat het een Amerikaan is. De top 5 van de bookmakers is wel volledig Brits.

De nieuwe James Bond wordt een Britse man

Dat er een nieuwe James Bond komt is duidelijk, en het profiel is nu ook bekend. “Ik vind dat het een man moet zijn, want het is simpelweg niet passend dat een vrouw in deze rol kruipt. Daarnaast moet hij Brits zijn. Dat zegt dus niets over kleur of geaardheid”, zegt ze tegen The Hollywood Reporter.

Ook spreekt de producente zich uit over de regisseur van de opvolger van de volgende James Bond-film. Als het aan haar ligt wordt dat Cary Joji Fukunaga, die ook No Time to Die regisseerde. “Geen idee of hij nog en film wil maken. No Time to Die was voor hem een uitdaging, en hij is daar zeker in geslaagd. We zouden graag weer met hem samenwerken.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.