Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Wordt de volgende James Bond een vrouw? Pierce Brosnan hoopt het

Pierce Brosnan ziet zijn rol als James Bond nog altijd als het hoogtepunt van zijn carrière. Hij wist de aarde maar liefst vier keer op het witte doek te redden als de Britse geheim agent. Desondanks gelooft ook Brosnan er heilig in dat het tijd is voor een vrouwelijke Bond.

Pierce Brosnan over de vrouwelijke James Bond

Dat zei de acteur tegenover Hollywood Reporter. Naar verluidt zal de actrice Lashana Lynch het stokje van Daniel Craig overnemen in de aankomende Bond-film, No Time to Die.

Brosnan is zeer enthousiast: “Yes! We hebben het de mannen zien doen in de afgelopen 40 jaar. Aan de kant, mannen, geef een vrouw de kans. Ik denk dat het verfrissend zal zijn, het zou spannend zijn!”

Toch schat de Goldeneye-acteur de kans dat het daadwerkelijk gaat gebeuren vrij klein in, door de huidige producenten achter de franchise: “Ik denk niet dat het gaat gebeuren met de Broccoli’s. Niet terwijl zij de touwtjes in handen hebben.”

Barbara Broccoli, de producent van de films,  zei vorig jaar nog dat Bond altijd een man zal blijven: “Hij is een mannelijk personage. Hij was als een man geschreven en ik denk dat hij waarschijnlijk als een man zal blijven.”

LOIC VENANCE / AFP
Bron: LOIC VENANCE / AFP Bron: LOIC VENANCE / AFP

#MeToo

Ook vindt Pierce Brosnan dat James Bond überhaupt met zijn tijd mee zal moeten gaan, nu we middenin het #MeToo-tijdperk zitten:

“Absoluut, ja… De #MeToo beweging was zeer relevant en significant en zeker nodig in onze samenleving, dus daar moeten we zeker iets mee doen,” aldus de acteur.

De beste man is nog altijd zeer trots op zijn carrière als 007, zo gaf hij aan terwijl hij terugkeek op zijn carrière tijdens het Deauville Film Festival:

“James Bond heeft een bepaalde betekenis en een diepe trots. Ik zal over hem worden gevraagd tot mijn laatste dagen – dat hoort bij de job. Hij is een geliefd personage, ‘zei hij. “Ik was vereerd om de rol te spelen en ik wist een ingedutte franchise te verjongen.”

Netflix

De volgende uitdaging voor Brosnan is een project voor Netflix, over het Eurovisie Songfestival. Daarin speelt hij de vader van Will Ferrell, maar daar zit hij niet mee: “Ik kijk naar mezelf op het scherm, en ik zie niet mezelf, ik zie een oude man. Grijs haar, wat? Ik heb altijd al gezegd dat ik er gewoon aan zou wennen. Het is een spannende tijd omdat het tot het volgende hoofdstuk in mijn leven leidt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wordt de volgende James Bond een vrouw? Pierce Brosnan hoopt het
Sluiten