Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Laatste kans om te streamen: Netflix schrapt deze week 8 topfilms

Het is weer eens flink raak: Netflix gaat in de loop van deze week een flink aantal topfilms schrappen. We zetten 8 aanraders op een rijtje die je nog last-minute kunt streamen.

Laatste kans voor films op Netflix

Gelukkig komen er ook weer nieuwe films bij. In dit overzichtsartikel vind je alle topfilms die Netflix nog de rest van deze maand aan zijn aanbod toevoegt. Voor de onderstaande films moet je er echter snel bij zijn!

Justice League verplettert Marvel met duizelingwekkende IMDb-score

Dawn of the Dead (2004)

Zack Snyder is weer helemaal terug met zijn versie van Justice League. De film staat op het moment van schrijven zelfs in de top 10 beste films aller tijden op IMDb. Bizar. Zijn bekendste werk voor zijn DC-avonturen was Dawn of the Dead, de film waarmee de zombie-hype grotendeels begon. En, een franchise die een vervolg krijgt op Netflix. Hoog tijd om weer terug te gaan naar 2004 en deze film nog eens te checken. Maar, zorg dat je er op tijd bij bent!

Verdwijnt op: 24 maart

Schindler’s List (1993)

Waar Justice League na de hype waarschijnlijk weer uit de top 10 op IMDb dondert, staat Schindler’s List er wel al jaren stabiel in. En terecht. Deze filmklassieker moet je als liefhebber gewoon gezien hebben. Één van de mooiste oorlogsfilms ooit gemaakt, over een zakenman die ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden. Gespeeld door niemand minder dan Liam Neeson.

Verdwijnt op: 24 maart

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

Fantastic Beasts wist tot nu toe nog niet het niveau van de originele Harry Potter-films aan te tikken. Sterker nog, naar verluidt wil Warner Bros. er zo snel mogelijk een eind aan gaan breien. The Crimes of Grindelwald is in ieder geval de laatste film waarin je Johnny Depp als Grindelwald gaat zien. Helaas, want in deze film kwam ie eindelijk letterlijk en figuurlijk los als schurk.

Verdwijnt op: 24 maart

Astérix: Le Domaine des Dieux (2014)

Na al die duistere en grimmige films is het tijd voor wat luchtigs. Daar is deze 3D-animatiefilm uiterst geschikt voor. Striphelden Asterix en Obelix moeten er opnieuw alles aan doen om hun Gallische dorpje te beschermen tegen de snode plannen va Julius Caesar, die enkel nog hun dorpje nodig heeft om zijn Romeinse rijk completer te maken. Heerlijk hersenloos en verrassend komisch. Doet de originele strips eer aan!

Verdwijnt op: 25 maart

Letters to Juliet (2010)

Als je niet van de mierzoete romantische films bent, dan kun je maar beter de film hieronder gaan checken. Fans van het genre kunnen echter gaan genieten van Letters to Juliet. Amanda Seyfried speelt een jonge Amerikaanse vrouw die op vakantie is in Italië. Daar ontdekt ze een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde, de brief aan Juliet uit de titel van deze film. Ze besluit op zoek te gaan naar de geliefden uit de brief, met alle gevolgen van dien.

Verdwijnt op: 27 maart

Warrior (2011)

Voor fans van MMA en vechtfilms in het algemeen is Warrior een verplicht nummertje. Dit ondergewaardeerde pareltje uit 2011 scoort een 8.2 op IMDb en heeft met onder andere Joel Edgerton en Tom Hardy een topcast. Ze spelen twee broers die elkaar uit het oog hebben verloren. De een is ex-marinier, de ander leraar. Maar beide doen om andere redenen mee aan het grootste mixed martial arts-toernooi ter wereld. Een opmerkelijke plek om je broertje na jaren weer te spreken…

Verdwijnt op: 27 maart

The Expendables 3 (2014)

Over topcasts gesproken: zo’n beetje elke cliché gespierde filmheld uit de jaren tachtig en negentig is te zien in The Expendables 3.  Een van de oprichters van het topteam is een meedogenloze wapenhandelaar geworden. Teamleider Barney (Sylvester Stallone) dacht dat hij de crimineel gedood had, maar niets blijkt minder waar. Stonebanks, gespeeld door Mel Gibson, is terug, en hoe! Hij wil namelijk voor eens en voor altijd een einde maken aan The Expendables. Pure over-de-top hersenloze spierballen-actie. Verstand op nul en genieten maar.

Verdwijnt op: 27 maart

Terug naar de Kust (2009)

We sluiten af met een stukje Hollandse glorie. Linda de Mol speelt de alleenstaande Maria Vos. Ze wordt door een onbekende met de dood bedreigd, en vlucht naar haar ouderlijk huis, een villa aan zee. Het winterse weer en de locatie confronteren Maria echter al snel met haar traumatische jeugd, terwijl haar omgeving haar geestelijke gezondheid in twijfel begint te trekken. Ondertussen komt haar mysterieuze belager steeds dichterbij.

Verdwijnt op: 27 maart

Harry Potter-ster reageert op mogelijke reünie in nieuwe films

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.