Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Harry Potter-ster reageert op mogelijke reünie in nieuwe films

De kans op een echte Harry Potter-reünie is groter dan ooit. Dankzij de introductie van streamingdienst HBO Max is Warner Bros. naarstig op zoek naar zijn eigen The Mandalorian. Een topserie waarvoor je direct een abonnement op de dienst neemt. Met Harry Potter in je portfolio is het uitbouwen van de magische wereld van J.K. Rowling dan ook een no-brainer.

De afgelopen weken kwamen een hoop geruchten voorbij, zelfs vanuit zeer betrouwbare hoeken en bronnen. Ook had de baas van de filmstudio het één en ander over de toekomstplannen voor Harry Potter te zeggen. Meer over al die ontwikkelingen kun je in dit artikel lezen.

Tijd voor een Harry Potter-reünie?

De conclusie is echter duidelijk: we gaan meer Harry Potter krijgen, zowel in serie als in film-vorm.

Met, als we insiders moeten geloven, belangrijke rollen voor de originele cast. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Emma Watson is praktisch gestopt met acteren, en ook Rupert Grint lijkt allesbehalve happig op een terugkeer. Ondanks onthulde hij al dat hij een deel van de Harry Potter-films zelfs nog nooit heeft gezien.

Rupert Grint staat niet te juichen

Esquire vroeg hem onlangs hoe de 32-jarige ster tegenover een reünie zou staan. De Brit lijkt er open voor te staan, maar staat duidelijk niet meteen te juichen:

“Ik denk dat nu teruggaan zou zijn … ik kan het me niet echt voorstellen. Maar, ik bedoel, zeg nooit nooit. Ik zou het alleen willen doen als alle anderen hetzelfde willen doen. Maar ja, nee … ik zou zeggen laat het zoals het is,” aldus de acteur.

Een kijk de op de zaak waar veel fans het waarschijnlijk mee eens zullen zijn. Dergelijke reboots en nieuwe delen tig jaar na dato pakken zelden goed uit. De kans is groot dat de vaak resulterende uitmelkerij enkel de goede herinneringen aan de originele filmserie zullen verpesten. Tegelijkertijd smaken de boeken en films naar meer. Dat is zowel de vloek als zegen van de franchise: Harry Potter is haast frustrerend beperkt gebleven vergeleken met andere megafranchises. Maar dat zorgt er ook juist voor dat het verhaal krachtig blijft en de kwaliteit hoog.

Fans fileren nieuwe Harry Potter-serie: ‘Nee bedankt, dit moet stoppen!’

Verstikkend

Het is tevens niet zo gek dat Grint niet meteen het idee van een comeback toejuicht. Een franchise als Harry Potter neemt heel je leven over, op een haast verstikkende wijze:

“Er was zeker een tijd dat het behoorlijk verstikkend aanvoelde. Uiteindelijk was het tien jaar lang elke dag zwaar … Het was een geweldige ervaring, zo’n fijne familiesfeer. Het was een geweldige plek om te zijn, maar soms had ik zeker het gevoel van: ‘Ik wil iets anders doen’, kijken wat er nog meer is,” aldus Grint.

Waarom zouden ze?

Ja, het is uiterst lucratief, maar het is ook een gevalletje alles of niks. Om het geld hoeft het originele trio het waarschijnlijk niet te doen. Alle drie de acteurs hebben minimaal een vermogen van 50 miljoen dollar. Met die context begin je je inderdaad af te vragen waarom ze in hemelsnaam weer in diezelfde achtbaan zouden stappen.

Ook Daniel Radcliffe heeft meermaals benadrukt dat ie er nu juist van geniet dat hij nu allerlei bizarre projecten kan doen. En, zoals eerder gezegd, Emma Watson is haar acteerwerk juist aan het afbouwen. Plus: hoe irritant moet het zijn dat je elk interview weer uitgebreid vragen moet beantwoorden over Harry Potter, terwijl je juist met andere projecten bezig bent…

Dat we meer Harry Potter gaan krijgen is ondertussen evident. Maar de kans op een volledige reünie lijkt op dit moment klein. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

R.I.P. Fantastic Beasts: toekomst Harry Potter-films krijgt vorm

ACEPEsquire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.