Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix kondigt Tiger King seizoen 2 aan (en meer true crime)

Netflix heeft eindelijk officieel bekendgemaakt dat Tiger King een tweede seizoen gaat krijgen, dit jaar nog.

Tiger King was echt een lockdown-hit. We zaten massaal binnen, aan de buis gekluisterd. De levensgevaarlijke capriolen van Joe Exotic en co boden een welkom stukje afleiding terwijl de pandemie losging.

Tiger King: puur escapisme

Puur escapisme. Ondertussen zijn we bijna anderhalf jaar verder, maar eigenlijk voelt het alsof Tiger King een stuk langer geleden uitkwam. Een ander tijdperk, haast.

Een goed teken, zullen we maar zeggen. Terwijl het einde van de anderhalve meter voor de deur staat heeft Netflix goed nieuws voor fans die meer true crime willen.

De streamingdienst heeft voor de komende tijd een aantal nieuwe Originals aangekondigd, allemaal in het true crime-genre. Waargebeurde misdaadverhalen en documentaires dus.

Netflix bevestigt tweede seizoen

De rest kun je hieronder checken in de aankondigingsvideo, maar één naam springt er meteen bovenuit. Dan hebben we het over het tweede seizoen van Tiger King. De show komt terug! Dat nieuws dook onlangs al even op op de Amerikaanse pagina van de serie, maar nu heeft Netflix het nieuws zelf officieel wereldkundig gemaakt.

Daarmee houdt het helaas ook meteen op. Netflix laat enkel weten dat het tweede seizoen van Tiger King eraan komt, en nog dit jaar ook. Maar een preciezere releasedatum en/of synopsis blijven voorlopig nog een mysterie.

Het eerste seizoen van de Netflix Original eindigde met een telefoongesprek vanuit de gevangenis. Exotic zit een straf van 22 jaar uit voor zijn plannen om Carole Baskin te vermoorden en zogenaamde wildlife crimes. Uiteindelijk bleek hij niet al te best met zijn oh zo geliefde dieren om te springen.

Carole Baskin

Over Carole Baskin gesproken: die liet onlangs al weten niet mee te doen aan het nieuwe seizoen van Tiger King. Ze is ontevreden over hoe ze is neergezet in het eerste seizoen, en de manier waarop de makers een hele andere docuserie maakten dan haar beloofd was. Daarom was ze ook niet te zien in de recap-aflevering van de Netflix Original.

Maak je echter geen zorgen: de makers hebben genoeg materiaal voor een tweede seizoen.

Rebecca Chaiklin, één van de regisseurs, zei vorig jaar al het volgende tegenover Entertainment Weekly: “We hebben een waanzinnige hoeveelheid beeldmateriaal en het is een verhaal dat zich nog steeds aan het ontwikkelen is.”

De ultieme tik

Één van de plottwists die we sinds het eerste seizoen voorbij hebben zien komen is dat Carole Baskin de afgelopen maanden de ultieme tik heeft uitgedeeld aan Joe Exotic. Daar lees je hier meer over.

Carole Baskin deelt tik uit aan Tiger King Joe Exotic met briljante zet

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.