Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: heerlijke nostalgie in The Movies That Made Us 2

Seizoen 2 van The Movies That Made Us staat op Netflix. Extreem veel nostalgie uit de jaren 80 en 90. Als je het ons vraagt bestaan er niet veel lekkerdere Netflix-snacks dan de afleveringen van deze docu-serie.

The Movies That Made Us, een spin-off van The Toys That Made Us, is een docu-serie die terugblikt op het ontstaan, de problemen en successen rond iconische films uit de jaren 80 en 90. In seizoen 1 kwamen Dirty Dancing (1987), Home Alone (1990), Ghostbusters (1984) en Die Hard (1988) aan bod.

The Movies That Made Us seizoen 2 op Netflix

Seizoen 2 is wat betreft de filmkeuze misschien nog wel lekkerder. In de vier afleveringen vertellen de cast, crew en regisseurs van Back to the Future (1985), Pretty Woman (1990), Jurassic Park (1993) en Forrest Gump (1994) over de grootste filmhit uit hun carrière.

Het zijn allemaal films die je als kind ongetwijfeld een of meerdere malen hebt gehuurd bij de videotheek. The Movies That Made Us begint met een aflevering over Back to the Future. De film kwam voort uit een residu van meerdere flops, en er werd nauwelijks wat van verwacht. We weten allemaal hoe het uiteindelijk afgelopen is. Marty McFly met zijn hooverboard en Dr. Emmett Brown met zijn DeLorean DMC-12 hebben een eeuwige plek in de Hall of Fame van de popcultuur.

Nostalgische films uit de jaren 80 en 90

Ook de aflevering over Jurassic Park, de film van Steven Spielberg die het filmmaken definitief veranderde, is een absolute must-see. En wist je dat de producenten van Forrest Gump kampten met enorme cast- en budgetproblemen? En dan nog de doorbraak van Julia Robert in Pretty Woman, een film die het complete romcom-genre op de schop nam. Zoals gezegd, alle afleveringen zijn stuk voor stuk de ultieme Netflix-snack.

The Movies That Made Us is nu te zien op Netflix. In de stemming gekomen? Check dan deze klassiekers uit de jaren 80 en 90 die je op streamingdienst terugvindt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.