Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 okt 2019

Netflix levert nostalgiebom af met The Toys That Made Us seizoen 3

Een van onze favoriete docuseries op Netflix is The Toys That Made Us. In elke aflevering wordt er weer in ander iconisch en bovenal nostalgisch speelgoed gedoken. Van de eerste Star Wars poppetjes tot de opkomst van Transformers in Japan: het is elke keer weer een kleurrijke achtbaanrit aan popcultuur-geschiedenis.

The Toys That Made Us

De makers zorgen ervoor dat de afleveringen ook voor nieuwere generaties toegankelijk zijn. Je hoeft dus niet boven de veertig te zijn om te genieten van de ontstaansgeschiedenis van Hello Kitty of LEGO. Dat oude speelgoed zorgt er binnen die vijftig minuten wel voor dat je alsnog nostalgisch wordt.

Gelukkig is op 15 november The Toys That Made Us terug, in de vorm van seizoen 3. Een viertal afleveringen komt dan naar Netflix. Ook dit keer gaat het weer om iconische franchises: Power Rangers, My Little Pony, Wrestling en Teenage Mutant Ninja Turtles. Enkel Wrestling is voor zover wij weten niet echt een ding geweest in Nederland.

Maar goed, dat mag de pret niet drukken. De aflevering over Barbie was vorig seizoen bijvoorbeeld de interessantste, ook als je nog nooit een pop hebt aangeraakt. Producent Brian Volk-Weiss weet telkens weer sappige anekdotes te serveren.

Dit is een trailer van seizoen 2

The Toys That Made Us Season 2 Trailer Netflix

The minds behind history’s most iconic toy franchises discuss the rise — and sometimes fall — of their billion-dollar creations. https://www.netflix.com/title/80161497

Verandering op Netflix

Seizoen 3 zal niet op alle vlakken op de vorige seizoenen lijken. De makers hebben namelijk besloten om te stoppen met de scènes waarin historische momenten of gesprekken worden nagespeeld. Dat waren niet alleen de duurste scènes om te produceren, maar ook nog eens de minst geliefde.  Volk-Weiss zei daar onlangs het volgende over:

“Niemand leek erom te geven. Van de duizenden berichten die we kregen, gingen er slechts een paar over die scènes. We stopten dus een significant deel van ons budget in iets waar men niet om geeft. Ik heb ondertussen al vele fans ontmoet, en ik vraag ze vaak wat hun favoriete aspect van The Toys That Made Us is. Niemand noemt die scènes.”

Daarnaast is tijd ook een belangrijke factor geweest in die beslissing. Volgens de producent moet elke aflevering onder de 50 minuten blijven, een eis van Netflix. Minder van die nagespeelde momenten zorgt dus voor meer ruimte voor het verhaal dat verteld moet worden. Win-win? We gaan het ontdekken op 15 november. Check hieronder de nieuwe teaser trailer:

WE’RE LESS THAN A MONTH AWAY FROM THE RELEASE OF SEASON 3 ON @netflix!!! WHO ELSE IS EXCITED?!? WE’LL SEE YOU NOVEMBER 15th!!! ??? #TheToysThatMadeUs

2,501 Likes, 109 Comments – The Toys That Made Us (@toysnetflix) on Instagram: “WE’RE LESS THAN A MONTH AWAY FROM THE RELEASE OF SEASON 3 ON @netflix!!! WHO ELSE IS EXCITED?!?…”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix levert nostalgiebom af met The Toys That Made Us seizoen 3
Sluiten