Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

The Liberator: Netflix verrast met innovatieve oorlogsserie

Over precies een week is het dan eindelijk zo ver: dan komt The Liberator naar Netflix, een opvallende oorlogsserie.

De timing van 11 november is geen toeval. Dan is het namelijk Veterans Day in Amerika. The Liberator vertelt het meeslepende, waargebeurde verhaal van de bloedigste en meest dramatische mars naar de overwinning van de Tweede Wereldoorlog.

Netflix Original: The Liberator

Dan hebben we het over de odyssee op het slagveld van de Amerikaanse legerofficier Felix Sparks en zijn infanterie-eenheid die meer dan vijfhonderd dagen vochten om Europa te bevrijden.

Kijk, dat is nog eens een mooie basis voor een epische oorlogsserie. De Netflix Original is technisch gezien een animatiserie, al zou je het ook een hybride project kunnen noemen. De gebruikte techniek mixt namelijk live-action met animatie.

Bewuste keuze

Netflix noemt het zelf Enhanced Hybrid Animation, een gloednieuwe techniek waarvoor een patentaanvraag in behandeling is. Echte acteurs acteren dus in de studio, met daarover heen een animatie-sausje gegoten.

Het is een keuze die direct na de onthulling van de eerste beelden al controversieel was. Het grote publiek ziet nou eenmaal liever realistische live-action-actie. Toch was het volgens Stuart een bewuste keuze.

CGI en animatie zorgen er namelijk voor dat hij explosieve actie kan vertonen op een schaal die in live-action simpelweg onmogelijk of onbetaalbaar is.

The Fugitive en Die Hard

The Liberator is gebaseerd op het boek The Liberator: One World War II Soldier’s 500-Day Odyssey van Alex Kershaw en wordt geproduceerd door Jeb Stuart. Geen kleine naam overigens: je kunt hem onder andere kennen van The Fugitive en Die Hard.

Op 11 november gaan we ontdekken of de unieke vormgeving van de oorlogsserie niet te storend is. Vanaf dan staan alle vier de afleveringen op Netflix.

Hopelijk ben je er zo gewend en hebben fans van het betere oorlogsverhaal een prachtige Original om naar uit te kijken. Check hieronder de eerste volledige trailer van The Liberator.

The Liberator: Netflix verrast met innovatieve oorlogsserie vol epische actie
Poster (Bron: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.