Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult de nieuwe Squid Game met Harry Potter-ster

Maak kennis met GyeongSeong Creature, de volgende grote Zuid-Koreaanse thrillerserie van Netflix.

Netflix ging afgelopen week flink de mist in door op een typisch Amerikaanse manier een spelshow van het Zuid-Koreaanse Squid Game te maken.

Netflix presenteert GyeongSeong Creature

Het resultaat was een tergend saai slap aftreksel van de originele hitserie. Een aftreksel dat op ironische wijze de boodschap van Squid Game compleet gemist lijkt te hebben.

Gelukkig kun je The Challenge snel weer vergeten en uit gaan kijken naar de volgende veelbelovende Koreaanse thriller. Netflix heeft namelijk een eerste volledige trailer gedropt van GyeongSeong Creature, een creepy mysterie met een prettig thriller-sausje.

De serie gaat vanaf eind december in twee delen in première en neemt Netflix-abonnees mee terug naar het historische en mysterieuze landschap van het oude Seoul van 1945. Dat is waar de ‘Gyeongseong’ uit de titel voor staat: een district van het oude Korea, dat correspondeert met het huidige Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea.

Afijn, terug naar de serie: die speelt zich af tegen de achtergrond van het grimmige tijdperk van Seoul onder koloniale heerschappij en volgt een ondernemer en een speurneus die “vechten om te overleven en het opnemen tegen een monster dat voortkomt uit menselijke hebzucht”.

Mysterie in 1945

Park Seo-jun vertolkt Jang Tae-sang, de eigenaar van het pandjeshuis House of Golden Treasure – de rijkste persoon met de meeste connecties in Gyeongseong – en Han So-hee kruipt in de huid van Yoon Chae-ok, een speurneus met een reputatie voor het onmogelijke. “Samen duiken ze in de mysterieuze en tumultueuze wereld van 1945.”

Netflix houdt het dus lekker mysterieus door weinig over het uiteindelijke plot te verklappen, en dat is maar goed ook. Daarvoor is Gyeongseong Creature immers ook een mystery. 

Harry Potter en Squid Game-sterren

Ook voor Westerse abonnees heeft de show meerdere bekende gezichten: Claudia Kim ken je wellicht nog uit Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald of de Netflix-serie Marco Polo. Nostalgie! Ook speelt Wi Ha-jun een rol, die we nog kennen uit Squid Game.

De eerste helft van Gyeongseong Creature komt op 22 december al naar Netflix, dus liefhebbers van het betere thrillerwerk hoeven niet lang meer te wachten. De tweede helft is vanaf 5 januari te streamen.

Al zeer binnenkort gaan we er dus achter komen of Netflix een nieuwe Squid Game in handen heeft. Die kans is qua kijkcijfers klein, maar inhoudelijk wijst alles erop dat Gyeongseong Creature de ingrediënten in huis heeft om te beklijven.

In de tussentijd al trek in een ijzersterke Koreaanse thriller? Geef dan ook deze films een kans, die je stuk voor stuk niet teleur zullen gaan stellen.

Gyeongseong Creature Netflix Squid Game thriller
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.