Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Goede voornemens? Je favoriete sportschool komt naar Netflix

Netflix en Nike gaan je helpen met je goede voornemens. Je hoeft binnenkort niet meer naar de sportschool, want de sportschool komt naar Netflix!

Oudejaarsavond nadert rap. Na tig oliebollen en appelbeignets is het dan weer tijd voor een nieuw begin. Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Oftewel: goede voornemens.

Netflix of de sportschool?

‘Meer sporten’ is ongetwijfeld één van de meest voorkomende goede voornemens. Gelukkig gaan we daar hulp bij krijgen, al komt die hulp vanuit een opmerkelijke hoek. Het huis uit gaan om een bezoekje te brengen aan de sportschool kan een flinke drempel zijn, zeker met de omvangrijke bibliotheek van Netflix tot je beschikking. Kapot gaan op een loopband of nog een aflevering van je favoriete sitcom bingen? Precies, die keuze is snel gemaakt.

Toch gaat de streamingdienst ervoor zorgen dat die keuze er binnenkort anders uitziet. In plaats van te kiezen tussen een serie op Netflix of een bezoekje aan de sportschool, komt de sportschool binnenkort namelijk naar Netflix. Dankzij een samenwerking met Nike heb je vanaf 30 december namelijk toegang tot de Nike Training Club.

Sporten met Nike

Dat is tevens de naam van de gelijknamige fitness-app van het kledingmerk. Nike Training Club kun je vergelijken met Apple Fitness Plus, een abonnement dat Apple in Amerika aanbiedt: je krijgt videolessen die focussen op kracht, yoga en intervaltraining op verschillende niveaus. Of je nou een beginner of een fervent sportschoolbezoeker bent. De lessen worden gegeven door trainers van Nike zelf.

Dankzij een samenwerking tussen Netflix en Nike kun je in de toekomst dertig uur aan dat soort lessen op de streamingdienst streamen. De eerste helft komt al op 30 december, de rest ergens in 2023. Volgende week krijg je al toegang tot 46 klassen.

Slimme samenwerking

Voor Nike en Netflix zal de samenwerking ongetwijfeld een no-brainer zijn. Het kledingmerk krijgt een berg aan reclame, een zak geld en kan fervente gebruikers converteren naar de app. Netflix kan zonder zelf content te produceren een nieuwe markt verkennen.

De apps van de streamingdienst zitten al verwerkt in menig fitnessapparaat, en een show bingen op je iPad of iPhone tijdens een workout is de normaalste zaak van de wereld. Je ziet het al helemaal voor je: je zit op de spinningfiets, je volgt een lesje van Nike om de basics te leren, en vervolgens zet je een aflevering van Wednesday aan terwijl je verder trapt.

Het slechte nieuws

Het potentiële slechte nieuws? Netflix en Nike hebben nog geen details gedeeld over in welke landen we vanaf 30 december met de Nike Training Club aan de slag kunnen. Wel benadrukt de streamingdienst dat de lessen in meerdere talen beschikbaar zullen zijn, wat wijst op een bredere uitrol. De kans is dus groot dat we ook in Nederland met Netflix kunnen gaan sporten, maar juich niet te vroeg. En ach, anders heb je altijd de sportschool nog. Of deze 7 Minute workout die we iedereen aan kunnen raden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.