Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 23 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk ziet Tesla miljarden kelderen en doet noodzakelijke belofte

De aandelen van Tesla kelderde nogal de laatste tijd, maar in 2023 heb je als aandeelhouder daar waarschijnlijk minder last van. Elon Musk heeft op Twitter laten weten niet meer massaal aandelen te verkopen.

Er is nogal wat te doen om Elon Musk de laatste tijd. Blijft hij nou wel of niet CEO van Twitter? Je zou bijna vergeten dat hij ook nog een paar andere bedrijven runt.

Elon Musk: Tesla-aandelen voorlopig niet te koop

Zoals Tesla, inderdaad. Elon Musk heeft beloofd om het komende jaar geen aandelen van het elektrische-automerk te verkopen. Ook in 2024 zal dat waarschijnlijk het geval zijn, zei hij tijdens een audiosessie op het socialemediaplatform Twitter, eveneens zijn eigendom.

Elon Musk verkocht dit jaar nog voor miljarden dollars aan Tesla-aandelen, in totaal vier keer. Dat deed hij ondanks eerdere beloftes om geen aandelen van Tesla meer van de hand te doen.

44 miljard dollar naar Twitter

De opbrengst van de verkopen kwam onder andere ten goede aan de overname van Twitter, waar Elon Musk 44 miljard dollar (omgerekend zo’n 41 miljard euro) voor neerlegde. Onder meer door die verkoop kelderde de marktwaarde van Tesla, tot onder de grens van 400 miljard dollar op donderdag. In november vorig jaar was het autobedrijf nog iets meer dan 1.200 miljard dollar waard.

Daarnaast kampt Tesla met een teruglopende vraag naar zijn dure elektrische auto’s, onder meer door de hoge inflatie. Maar het bedrijf heeft ook last van de toegenomen concurrentie nu steeds meer traditionele automakers met elektrische modellen komen.

Niet meer ‘s werelds rijkste

De Fransman Bernard Arnault heeft Elon Musk inmiddels opgevolgd als rijkste man ter wereld. Hij is eigenaar van luxeconcern LVMH, dat modehuizen als Louis Vuitton, Christian Dior en Fendi bezit, maar ook diverse drankmerken als champagnehuis Moët & Chandon en cognacmerk Hennessy.

Lees ook hoe lang jij moet werken om het vermogen van Elon Musk te vergaren. Tot in de toekomst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.