Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Adam Sandler gaat de ruimte in voor Netflix-film Chernobyl-maker

De regisseur van Chernobyl gaat voor Netflix een andere kant van Adam Sandler laten zien met Spaceman, een sciencefiction-film met een unieke insteek.

Adam Sandler liet in 2019 met de geprezen dramafilm Uncut Gems zien dat hij veel meer kan dan acteren in slappe komediefilms vol flauwe humor.

Adam Sandler maakt uitstapje

Dat zijn popcornfilms zo absurd goed scoren op Netflix, de streamingdienst waarmee zijn productiebedrijf een deal heeft, is nou eenmaal een feit. Hubbie Halloween, Murder Mystery, Hometeam: stuk voor stuk geen Oscar-materiaal, maar wel topscoorders op Netflix.

Gelukkig maakt de 57-jarige acteur, producent en komiek zo nu en dan een uitstapje met een ander filmgenre. 1 maart volgend jaar komt Spaceman uit, een sciencefiction-film van Netflix.

Netflix onthult Spaceman

Dit keer hoef je niet te vrezen voor de flauwe humor waar Sandler bekend om staat. De Amerikaanse acteur speelt in Spaceman namelijk een eenzame astronaut op een onderzoeksmissie aan de rand van het sterrenstelsel. Onderweg moet hij ook nog eens zien te dealen met zijn huwelijks problemen én komt hij buitenaards leven tegen.

Na zes maanden realiseert de astronaut, Jakob, zich namelijk dat het huwelijk dat hij achterliet misschien niet meer op hem zit te wachten als hij terugkeert naar de aarde.

Wanhopig om het weer goed te maken met zijn vrouw, Lenka (Carey Mulligan), wordt hij geholpen door een mysterieus wezen uit het begin der tijden dat zich verstopt in de ingewanden van zijn schip, ingesproken door Paul Dano).

Chernobyl en Breaking Bad

Naast Sandler bestaat de cast dus uit grote namen als Carey Mulligan, Paul Dano, Kunal Nayyar en Lena Olin. Ook opvallend: de regie is in handen van niemand minder dan Johan Renck, de man achter HBO’s topserie Chernobyl en een aantal afleveringen van Breaking Bad.

Het verhaal van Spaceman is gebaseerd op een boek uit 2017, genaamd Spaceman of Bohemia, van de Tsjechische schrijver Jaroslav KalfaÅ™. “Een intergalactische odyssee van liefde, ambitie en zelfontdekking,” zo belooft de synopsis van het boek.

Adam Sandler Spaceman Netflix sciencefiction film
(Afbeelding: Netflix)

De eerste korte teaser voor de filmadaptatie van Netflix laat nog niet zoveel los, maar de sfeer wordt meteen goed neergezet.

Alle ingrediënten zijn aanwezig

Spaceman wordt duidelijk totaal iets anders dan wat je van Adam Sandler gewend bent, zonder direct de clichématige scifi-hoek in te duiken. Op 1 maart 2024 gaan we ontdekken of de Netflix Original net zo sterk wordt als Uncut Gems en Chernobyl. De ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig.

Nu al trek in een goed scifi-verhaal? Check dan het boek waarop Spaceman gebaseerd is, of raadpleeg onze top tien scifi-boeken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.