Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix scoort wereldhit met oorlogsserie vol drank, drugs en seks

De nieuwe hit van Netflix is een oorlogsserie vol drank, drugs en seks. Obliterated is momenteel de meest gestreamde serie wereldwijd. En dat zegt meer over de gemiddelde abonnee dan over de kwaliteit van deze show.

Spoiler: recensenten lopen niet weg met Obliterated. Maar weet dat de beste oorlogsserie ooit, zo durven we te stellen, ook op Netflix te streamen is. En wees gerust: in tegenstelling tot de doorgaans zure filmcritici gaat het publiek wel lekker op deze nieuwe hit.

Oorlogsserie Obliterated op Netflix

Obliterated is overigens geen oorlogsserie à la Band of Brothers. Hier zie je een eliteteam van de special forces juist in actie in Las Vegas. En ja, dan voel je de sfeer al een beetje aankomen.

Het eliteteam van de special forces verijdelt een dodelijke dreiging voor Las Vegas en viert daarop feest met drank, drugs en seks. Helaas wordt de sfeer gedood zodra ze ontdekken dat de bom die ze onschadelijk hebben gemaakt nep was. Met de klok die tikt, moet het dronken team zich door hun beperkingen heen vechten en persoonlijke problemen en oorlogstrauma’s overwinnen om de echte bom te vinden en de wereld te redden.

‘The Hangover meets Steven Seagal’

Het plot van de oorlogsserie op Netflix klinkt als dat van een B-film en volgens filmcritici is dit dan ook geen kijkvoer voor de purist. Onder professionele recensenten scoort Obliterated slechts 47% op Rotten Tomatoes. “Ik dacht niet dat het mogelijk was om The Hangover te kruisen met het oeuvre van Steven Seagal, maar hier zijn we dan”, schrijft Anita Singh van The Telegraph uiterst treffend.

Het publiek is positiever, met een verdienstelijke score van 79%. “Als je van actiekomedie houdt zonder nadenken, is dit een heerlijke serie”, zegt een van de Rotten Tomatoes-gebruikers. IMDb geeft een rating van 6,2 uit 10.

(Afbeelding: Netflix)

Oordeel vooral lekker zelf. Obliterated is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.