Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix onthult zes nieuwe topfilms, van oorlog tot horror

Heb je het recente filmaanbod van Netflix wel uitgespeeld? Dan hebben we goed nieuws voor je, want met het einde van oktober nadert ook weer rap 1 november.

De eerste dag van een nieuwe maand, waarop Netflix steevast een nieuwe vrachtlading aan films van derden toevoegt.

Deze films stream je vanaf 1 november op Netflix

Van oude klassiekers tot recentere bioscoopfilms en van Tom Hanks tot pure horror: deze films stream je vanaf 1 november op de streamingdienst.

13 Hours (2016)

We trappen af met een spectaculaire oorlogsfilm, met een haast onherkenbare John Krasinski in de hoofdrol. Weg is de zachtaardige kantoormedewerkers uit The Office.

Krasinkski speelt een lid van een beveiligingsteam die het Amerikaanse consulaat en een CIA-basis in Benghazi moeten zien te beschermen tegen terroristen. De naam van de film is een verwijzing naar hoe lang de aanval van de terroristen duurt: dertien uur.

Baby Driver (2017)

Toen regisseur wegens creative differences Marvel’s Ant-Man verliet, ging hij met Baby Driver aan de slag. Een prima trade-off wat ons betreft, want het levert een heerlijke muzikale achtbaanrit op. De film volgt een jonge waaghals van een taxichauffeur, die vluchtauto voor criminelen verzorgt.

Vanwege zijn tinnitus vertrouwt hij voor zijn capriolen hoofdzakelijk op zijn favoriete muziek, die ook als de soundtrack voor deze film dient. Verder gaan we niets spoilen, want Baby Driver is een vermakelijke en muzikale achtbaanrit vol actie waar je je vooral aan over moet geven. En dan hebben we het nog niet eens over de topcast gehad!

Carrie (2013)

Vanaf 1 november is ook de horrorfilm Carrie op Netflix te streamen. De angstaanjagende blockbuster is ondanks de matige IMDb-score (5.8) uitgegroeid tot een culthit die nog steeds populair is, tien jaar later. Chloë Grace Moretz speelt een verlegen scholiere genaamd Carrie White. Als puber ontdekt ze haar telepathische krachten. Wanneer klasgenoten haar beginnen te pesten begint ze die zeer dodelijke powers in te zetten…

Catch Me If You Can (2002)

Catch Me If You Can heeft ondertussen zo vaak op Netflix gestaan dat praktisch elke abonnee ‘m ondertussen wel moet hebben gezien. Toch is het met een 8.1 op IMDb zo’n film die altijd het aanraden waard is, ook voor een rewatch. Leonardo DiCaprio als de meesteroplichter Frank, versus Tom Hanks, die ‘m namens de FBI probeert te vangen, en ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Wat wil je nog meer?

Money Monster (2016)

In 2016 kwam de ondergewaardeerde thriller Money Monster uit. Sindsdien is het typisch zo’n film geworden die iedereen vergeten is, helaas. Vanaf 1 november krijgen George Clooney en Julia Roberts alsnog de kans om kijkcijfers te scoren op Netflix.

Clooney speelt een presentator die beleggingstips geeft op de Amerikaanse televisie. Wanneer een gedesillusioneerde kijker al zijn geld verliest, besluit hij Lee te gijzelen. Een gijzeling die live op televisie wordt uitgezonden. Patty, zijn door Roberts gespeelde producer, is de enige die in staat is Lee te redden.

Meet the Parents (2000)

Na al die adrenaline-knallers trek in wat luchtiger vermaak? Dan ben je bij de komedie Meet the Parents aan het juiste adres. Greg Focker, gespeeld door Ben Stiller, is helemaal verzot op Pam Byrnes (Teri Polo). Maar ja, dan moet ie wel nog haar vader om de hand van zijn dochter vragen. En laat die vader, een ex-CIA-agent, nou net behoorlijk excentriek en bijzonder streng te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.