Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 25 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

The Office-reboot is officieel nu de staking in Hollywood voorbij is

De stakingen in Hollywood zijn eindelijk voorbij. Maar dat is lang niet het enige goede nieuws uit Hollywood. The Office US krijgt zowaar een gloednieuwe reboot.

Je bent officieel oud nu. Het negende en laatste seizoen van de Amerikaanse versie van de hitserie verscheen al in 2013. En ruim tien jaar lang klonk het geroep om een reboot bijna oorverdovend.

The Office krijgt reboot

Steve Carell die Michael Scott vertolkte nam iedereen nog bij de neus in 2017 met een onwijs ongelukkige Tweet. Maar fans krijgen vijf jaar later eindelijk te horen waar ze al bijna een decennium op wachtten: The Office keert in een nieuwe vorm terug naar het kleine scherm.

Heel veel informatie over de reboot is er nog niet. Het nieuws werd tussen neus en lippen door genoemd in een artikel over wat het einde van de staking zal betekenen voor Hollywood en aankomende projecten.

Stortvloed aan filmnieuws na staking in Hollywood

“We staan op het punt om een stortvloed aan aankondigingen te zien van projecten en castings die zijn achtergehouden uit angst voor een slecht imago”, steekt de schrijver van het doorgaans betrouwbare Puck News van wal. “Greg Daniels gaat bijvoorbeeld een reboot maken van The Office. Er zullen heel wat spraakmakende filmscripts binnenkomen. De industrie wordt weer normaal.”

Matthew Belloni is een entertainmentjournalist met de nodige adelbrieven die niet zomaar iets uitkraamt. Andere betrouwbare media hebben het bericht inmiddels evenwel overgenomen: The Office komt sowieso terug.

Zoals je al kon lezen, is het enige wat we je voorlopig kunnen vertellen dat dezelfde showrunner de touwtjes opnieuw in handen neemt: Greg Daniels. Meer dan waarschijnlijk zullen er nog namen bijkomen die welbekend in de oren klinken, al is dit voorlopig uiteraard pure speculatie. Daniels zelf zei in 2022 nog dat een eventuele reboot van The Office niet rond dezelfde personages zou draaien, maar eerder een uitbreiding zou zijn van het bestaande universum. Een mogelijke releasedatum werd niet geopperd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.