Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix werkt in juni niet meer op twee spelcomputers

De kracht van Netflix is dat de streamingdienst praktisch overal op beschikbaar is. Van je oude iPad tot de Playstation 4. Naast een aantal opvallende uitzonderingen zoals de Nintendo Switch kun je dus overal je favoriete series streamen.

Of je nou op de loopband staat in de sportschool of als je stiekem tijdens werk aan het Netflixen bent. Iets wat wij uiteraard niet aanraden. Helaas heeft de streamingdienst niet een oneindige ontwikkelcapaciteit, en vallen er op een gegeven moment oudere gadgets buiten de boot. Wanneer het aantal gebruikers bijvoorbeeld sterk is afgenomen of de hardware niet meer aan de eisen van het bedrijf voldoet.

Nintendo 3DS en Wii U

Dat lot is vanaf 30 juni helaas twee apparaten beschoren. Vanaf dan werkt de app van Netflix niet meer op twee spelcomputers van Nintendo. Dan hebben we het over de Nintendo 3DS en de Wii U. De Wii U is als geflopte opvolger van de Wii niet al te populair, maar de 3DS is in menig huishouden te vinden.

De kans dat jij echter dagelijks die apparaten gebruikt om te streamen, is klein. De schermresolutie van de 3DS is om van te janken, en de Wii U is inmiddels afgeschreven. Dan maar een Chromecast of een app op je Smart TV gebruiken.

Waar blijft de Nintendo Switch-app?

De Netflix-app was overigens vanaf eind vorig jaar al niet meer te downloaden in Nintendo’s eShop. Het nieuws dat de ondersteuning wordt gestaakt is overigens afkomstig van de Japanse gamingfabrikant, en niet van Netflix zelf. Op het moment van schrijven is onduidelijk wiens beslissing het is geweest.

Fans hopen op Reddit vooral maar één ding: dat dit eindelijk betekent dat Netflix zijn aandacht vestigt op de Nintendo Switch. Hulu en YouTube zijn ook op die razend populaire console verkrijgbaar, waar blijft de grootste streamingdienst van dit moment? Hopelijk gaat 2021 een antwoord op die vraag opleveren.

WANT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.