Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix voegt 6 keiharde nieuwe thrillers toe aan filmaanbod

Thriller-liefhebbers, opgelet! Netflix heeft zes grote films uit dat genre toegevoegd, waaronder één van de beste films uit de jaren negentig. We zetten ze voor je op een rijtje.

Netflix gaat over ongeveer twee weken een flinke lijst aan films schrappen. Gelukkig komen er ook ter compensatie een hoop nieuwe films bij, van klassiekers tot recente bioscooptitels. Deze week worden thriller-fans op hun wenken bediend.

Nieuwe thrillers op Netflix

De streamingdienst heeft namelijk zes thrillers aan zijn filmaanbod toegevoegd, van een dijk van een klassieker van Oliver Stone tot recenter horrorvermaak met Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds. We zetten alle zes de nieuwe films op een rijtje, inclusief IMDb-score en trailer.

JFK

We trappen af met JFK, meteen ook met afstand één van de beste films die Netflix sinds begin dit jaar heeft binnengehaald. We gaan terug naar 1963. Jim Garrison, een advocaat, zet zo zijn vraagtekens bij het officiële verhaal van de FBI over de moord op president John F. Kennedy. Garrison besluit zelf een onderzoek te starten. Het begin van een dijk van een thriller van Oliver Stone, die terecht een dikke 8 op IMDb scoort. Absolute aanrader!

IMDb-score: 8.0

The Pledge

Dat een blik grote namen opentrekken niet altijd een topfilm oplevert, bewijst The Pledge. Een misdaadfilm met niemand minder dan Sean Penn aan het roer als regisseur, en Jack Nicholson in de hoofdrol als een gepensioneerde agent. De agent belooft tijdens zijn laatste zaak de moeder van een vermoord meisje om de moordenaar op te sporen. Wanneer hij ontdekt dat er in korte tijd meerdere meisjes zijn vermoord, begint er een kat-en-muis-spel waar je U tegen zegt. De film is met een 6.8 op IMDb geen Oscar-materiaal, maar zeker het checken waard nu ie op Netflix staat.

IMDb-score: 6.8

The Man on the Other Side

Fans van het thriller-genre worden op hun wenken bediend. Netflix heeft deze week namelijk ook The Man on the Other Side aan zijn aanbod toegevoegd. We gaan terug naar de Koude Oorlog. 1974, om precies te zijn. Een West-Duitse secretaresse is op de vlucht nadat de geheime politie haar betrapt op het stelen van van overheidsdocumenten voor haar vriend. Een verrassend onderhoudende film, ondanks de magere IMDb-score.

IMDb-score: 5.6

Life

Ook Life is technisch gezien een thriller, maar dan met een aangenaam horrorsausje. Onder andere Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds spelen bemanningsleden van het internationaal ruimtestation die op het punt staan om geschiedenis te schrijven. Ze kunnen namelijk bewijzen dat er buitenaards leven op Mars is. Die levensvorm blijkt echter intelligenter dan verwacht, met alle gevolgen van dien. Lekkere hersenloze blockbuster!

IMDb-score: 6.6

Maximum Risk

Ben je wat minder van de horror, maar heb je wel trek in een thriller waarbij je je verstand op nul kunt zetten? Dan ben je op Netflix aan het juiste adres bij Maximum Risk, met actieheld Jean-Claude van Damme in de hoofdrol. Hij speelt Alain Moreau, die op zoek gaat naar de waarheid achter de dood van zijn identieke tweelingbroer. Dat leidt hem van Frankrijk naar New York, waar onder andere de Russische maffia en FBI-agenten het op hem gemunt hebben. Een race tegen de klok vol actie en achtervolgingen. Precies zoals je het van een van Damme-film verwacht. Heerlijk.

IMDb-score: 5.5

Premium Rush

Joseph Gordon-Levitt en Michael Shannon spelen de hoofdrollen in Premium Rush, een actiethriller uit 2012. Een jonge fietskoerier krijgt een mysterieuze envelop van een vrouw overhandigd, met de opdracht om ‘m binnen negentig minuten op een adres in Chinatown te bezorgen. Klein probleem: een speciaal agent heeft het op de envelop gemunt.

IMDb-score: 6.5

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.