Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix dropt je volgende favoriete horrorfilm met Succession-ster

Succession-ster Sarah Snook verhuist binnenkort van HBO Max naar Netflix! Ze is het gezicht van Run Rabbit Run, een angstaanjagende psychologische horrorfilm.

Met films als Predestination (2014), The Dressmaker (2015) en Steve Jobs (2015) op haar CV was Sarah Snook al geen kleine naam. Niemand zag echter het megasucces van Succession aankomen.

Sarah Snook scoort met Succession

De show maakt de reputatie van HBO meer dan waar: de kwaliteit spat er vanaf. In de met prijzen overladen dramaserie speelt de Australische actrice de dochter van een machtige mediamagnaat, Siobhan ‘Shiv’ Roy. De serie, gecreëerd door Jesse Armstrong, volgt de intriges en machtsstrijd binnen een absurd rijke familie, gebaseerd op het imperium en de familie-intrige van Rupert Murdoch. Het levert zonder overdrijven één van de beste series van de afgelopen decennia op.

Succession is te streamen op HBO Max, maar ook Netflix speelt gretig in op de populariteit van de show. De streamingdienst heeft de eerste volledige trailer voor Run Rabbit Run gedropt, een psychologische horrorfilm met Sarah Snook in de hoofdrol. Dit keer speelt ze niet een ambitieuze miljardairsdochter, maar een alleenstaande moeder, (niet) toevallig genaamd Sarah.

Run Rabit Run

Sarah is een vruchtbaarheidsarts die zin heeft in de zevende verjaardag van haar geliefde dochter Mia. Al snel begint haar rustige, georganiseerde leven echter op onheilspellende wijze te veranderen. Mia begint zich namelijk vreemd te gedragen en er verschijnt een konijn voor de deur – een mysterieus verjaardagscadeau dat Mia blij maakt, maar Sarah diep verontrust.

Haar dochter wordt ondertussen steeds minder zichzelf. Ze eist Sarah’s al veel eerder vervreemde, in het ziekenhuis opgenomen moeder (de oma die ze nog nooit heeft ontmoet) te zien en maakt Sarah nerveus als de bizarre driftbuien van het kind haar beginnen te wijzen op Sarah’s eigen duistere geschiedenis. “Terwijl een geest uit haar verleden Sarah’s leven opnieuw binnendringt, worstelt ze om zich vast te klampen aan haar afstandelijke jonge dochter,” aldus de synopsis van Run Rabbit Run.

Dat klinkt al behoorlijk freaky. De regie van de Netflix Original is in handen van Daina Reid, die na The Handmaid’s Tale wel weet hoe ze een eery sfeertje kan creëren. Het script is geschreven door Hannah Kent, van wie je wellicht The Good People of Devotion kent. Naast Sarah Snook bestaat de cast onder andere uit Lily LaTorre, die de dochter van Sarah speelt, en Damon Herriman (Once Upon a Time in Hollywood).

Matige recensies

Helaas is er ook slecht nieuws. Run Rabbit Run is al in premiere gegaan tijdens het Sundance Filmfestival. Het resultaat is een Rotten Tomatoes-overzicht dat niet mals is. Na 48 recensies heeft de horrorfilm een score van 38 procent. “Sarah Snook en vooral Lily LaTorre doen hun best om Run Rabbit Run te dragen, maar zonder enig vernuft in de horrorelementen of meeslepend drama in het verhaal is het helaas een flop,” concludeert Harris Dang van The AU Review.

Gelukkig waren er ook critici die wel zijn te spreken over de Netflix Original: “De gothic ghost story-vibe van deze film is genuanceerd en gelaagd; ijzingwekkende scènes van terreur worden gecreëerd zonder toevlucht te nemen tot jump scares of speciale effecten,” aldus Peg Aloi van Arts Fuse.

28 juni op Netflix

Hoe dan ook is het duidelijk dat Snook geen Oscars zal gaan winnen met Run Rabbit Run. Dat maakt het echter juist wellicht de perfecte horrorfilm voor op Netflix: op de bank liggen en genieten van puik acteerwerk en een interessante insteek. Een angstaanjagend tussendoortje. Vanaf 28 juni kun je gaan ontdekken of Run Rabbit Run je weet te bekoren. Vanaf die datum staat de horrorfilm op Netflix.

Netflix Run Rabbit Run horror film thriller Succession
🍿 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.