Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-drama met Avatar-ster is wereldwijde hit met toprecensies

Nieuwe week, nieuwe Netflix-hit. Op dit moment is From Scratch de beste bekeken serie wereldwijd. En het romantische drama met Zoe SaldaƱa (Neytiri in Avatar) scoort nog lovende recensies ook.

Naast eigen reviews en nieuws over films en series informeren we je ook regelmatig over de best bekeken content op Netflix. Je wil tenslotte toch met je collegaā€™s mee kunnen babbelen bij de waterkoeler op je werk. Maar juist die massaal bekeken titels krijgen vaak negatieve recensies. Bij From Scratch is dat anders.

From Scratch op Netflix

De romantische dramaserie is gebaseerd op de memoires van actrice en schrijfster Tembi Locke. From Scratch gaat over een Amerikaanse kunstenares die verliefd wordt op een Italiaanse chefkok. Ze begint aan een reis over verschillende continenten, langs allerlei culturen. De Netflix-serie zit vol liefde, pijn, veerkracht en hoop.

De vrouwelijke hoofdrol, kunstenares Amy, wordt gespeeld door Zoe SaldaƱa, vooral bekend als Neytiri in Avatar en Gamora in Guardians of the Galaxy. Wees gerust, in de Netflix-serie From Scratch is ze beter herkenbaar. De Italiaanse chefkok Lino wordt gespeeld door de minder bekende acteur Eugenio Mastrandrea.

Best bekeken serie met lovende recensies

Als sinds de premiĆØre op 1 oktober wordt From Scratch goed bekeken, maar nu is het volgens filmdatawebsite FlixPatrol ook daadwerkelijk de best bekeken serie wereldwijd. In Nederland is het romantische drama misschien nog wel het populairst. Hier staat de serie al zeven dagen op rij op nummer Ć©Ć©n.

from scratch, romantisch drama, netflix, best bekeken serie, hit
Zoe SaldaƱa als Amy en Eugenio Mastrandrea als Lino (Afbeelding: Netflix)

Dan de recensies. Op Rotten Tomatoes scoort de dramaserie met een van de grote sterren uit Avatar een score van 92% onder recensenten en 90% onder het publiek. Dat is ongekend hoog voor een wereldhit met een romantisch karakter. Op IMDb staat de gemiddelde rating op 7,9 uit 10, ook erg hoog. Zowel het schrijfwerk als het acteerwerk van de Netflix-serie wordt bejubeld.

Zoe SaldaƱa als Neytiri in Avatar

De bekendste rol van Zoe SaldaƱa is ook direct haar meest onherkenbare. In Avatar (2009) speelde ze Neytiri, een van de sleutelpersonages. Ook in het vervolg The Way of Water en de films die daarop volgen zal ze deze rol vertolken. Lees hier meer over het naderende vervolg, dat in december 2022 in de bioscoop verschijnt.

Neytiri, avatar, zoe saldana, from scratch, hit, best bekeken serie, netflix
Zoe SaldaƱa als Neytiri (Afbeelding: 20th Century Fox)

Waar From Scratch de best bekeken serie op Netflix is van dit moment, is een geniale nieuwe oorlogsfilm nu de nummer 1-hit onder de films. Ook een dikke aanrader.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.