Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 10 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

3 fitness-documentaires op Netflix die inspireren en motiveren

Het heropenen van de sportscholen is al bijna te ruiken. Tot dan heb je nog mooi even de tijd voor deze inspirerende fitness-documentaires op Netflix.

Fitness is een breed interpreteerbaar fenomeen onder atleten. De een gaat het krachthonk in om met protheses zo snel mogelijk de 100 meter te lopen, de ander pompt zich op tot bodybuilder. Achter deze extremen schuilen altijd verhalen, die worden uitgelicht in deze inspirerende Netflix-documentaires.

Inspirerende fitness-documentaires op Netflix

1. The Game Changers

Een documentaire die ook in veel andere toplijstjes voorkomt is The Game Changers. De naam van deze veelbesproken documentaire heb je vast wel eens voorbij zien komen op Netflix, zo niet gezien. Voor wie de Netflix-documentaire nog moet zien: er wordt gesteld dat je als topatleet geen dierlijke eiwitten nodig hebt om maximaal te kunnen te presteren.

Fitness en andere krachtsporten staan centraal in de film, die is gecoproduceerd door Formule 1-icoon en veganist Lewis Hamilton. Absolute must-see, ook als je het niet ambieert om volledig veganistisch te eten.

2. Rising Phoenix

In deze Netflix Original Rising Phoenix blikken verschillende paralympische topsporters terug op de Paralympische Spelen waaraan ze deelnamen. De uiteenlopende verhalen van de atleten zijn stuk voor stuk inspirerend. De les is simpel: geef nooit op.

In de documentaire is ook kleine rol voor prins Harry weggelegd, die vorig jaar samen met zijn vrouw Meghan een mega-deal bij Netflix sloot.

3. Calum Von Moger: Unbroken

Spierbundel Calum Von Moger won twee keer de titel Mr. Universe en wordt de toekomst van het bodybuilden genoemd. Maar als hij samen met bodybuilder Chris Bumstead bicep curls met 180 kilo probeert te doen, scheurt zijn biceps af en ziet de veelbelovende krachtsporter zijn toekomst uit handen glippen.

Maar hij geeft niet op. Zelfs als hij een jaar later te maken krijgt met een zware knieblessure en zijn huis geteisterd wordt door bosbranden, blijft Von Moger positief. Hij weet zich te herpakken en is daarmee een voorbeeld voor iedereen.

Volgens onderzoek is dit de beste methode om sneller gespierd te worden

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.