Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Harry en Meghan tekenen mega-contract bij Netflix

De voormalige prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben een meerjarig contract getekend bij Netflix. Dat meldt The Guardian.

Het stel gaat series, films en kindershows maken voor de streamingdienst. Dit is hun eerste grote klus in een nieuwe carrière buiten de Britse koninklijke familie.

“Harry en Meghan hebben miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd met hun authenticiteit, optimisme en leiderschap”, aldus Ted Sarandos, de chief content officer bij Netflix. “We zijn ongelooflijk trots dat ze onze streamingdienst hebben gekozen als hun creatieve thuis. Hun verhalen kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht en het vergroten van begrip onder ons internationale publiek.”

Harry en Meghan aan de slag voor Netflix

De hertog en hertogin van Sussex hebben een vergelijkbaar Netflix-contract getekend als Barack en Michelle Obama. Harry en Meghan, die in januari ‘een stap terug‘ deden als vooraanstaande leden van de koninklijke familie, richtten onlangs een productiebedrijf op om voor de streamingdienst content te maken.

Harry en Meghan willen vooral “hoopgevende films en series” maken voor Netflix. “Onze levens, zowel onafhankelijk van elkaar als als koppel, hebben ons in staat gesteld de kracht van de menselijke geest, moed, veerkracht en de behoefte aan verbinding te vatten”, aldus het stel in een verklaring.

“We hebben gewerkt met diverse gemeenschappen en hun omgeving. Omdat we mensen en goede doelen over de hele wereld onder de aandacht willen brengen, ligt de focus op het creëren van content die informeert, maar ook hoop geeft. Als kersverse ouders is het maken van inspirerende gezinsprogrammering ook belangrijk voor ons. Verwacht krachtige verhalen door een waarheidsgetrouwe en herkenbare lens.”

Gesprekken met verschillende streamingdiensten

Het stel heeft volgens The Guardian de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met verschillende filmstudio’s en streamingdiensten, waaronder ook de rivalen van Netflix. Sinds Harry en Meghan in Californië wonen, geven ze op een geheel nieuwe manier invulling aan hun leven. Meghan, als actrice vooral bekend van haar rol in Suits, keerde in april terug in de filmwereld met een vertellende rol in Disney’s natuurdocumentaire Elephant. Harry was onlangs te zien in de Netflix-documentaire Rising Phoenix, over de Paralympische Spelen. Ook was hij als producer betrokken bij docu-serie over geestelijke gezondheid op Apple TV+.

Het bedrag dat met het contract gepaard gaat, is niet bekendgemaakt. Feit is dat het om een mega-contract van meerdere jaren gaat. Het is onwaarschijnlijk dat Harry en Meghan zelf een rol krijgen in hun producties voor Netflix.

🎬 Check ook: Oeuvre van een toptalent: 6 films met Chadwick Boseman die je wilt zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Harry en Meghan tekenen mega-contract bij Netflix
Sluiten