Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Monsters gaan daten in absurde datingshow van Netflix, met een twist

Datingshows zijn oppermachtig in het Nederlandse televisielandschap. Married at First Sight, First Dates, Lang Leve de Liefde. Tevens schieten dating-apps door de lockdown ook door het dak. Dat zijn trends waar Netflix uiteraard ook bovenop zit. Maak kennis met Sexy Beasts.

De streamingdienst heeft tevens het succes van The Masked Singer met een schuin oog in de gaten gehouden. Dat is een show waarin bekende Nederlanders onherkenbaar in een kleurrijk pak nummers ten gehore brengen. Het is vervolgens aan de jury en de kijkers om te raden wie het is.

Netflix presenteert Sexy Beasts

Gooi al die recente succesnummers in een blender en je krijgt de absurde nieuwe show waarmee Netflix komt: Sexy Beasts. Dat is een format van de BBC waarvoor Netflix de rechten heeft bemachtigd. Het concept is even simpel als bizar.

Het gaat om een datingshow waarin innerlijk boven uiterlijk gaat. Om dat te verzekeren worden deelnemers middels make-up van Hollywood-niveau omgetoverd tot monsters. Letterlijk. Groteske, weerzinwekkende, lelijke monsters. Zo zijn de vijftig deelnemende kandidaten van het eerste seizoen genoodzaakt om vooral op het innerlijk af te gaan. Het gezicht van je date is immers niet te zien.

Plottwist

In de BBC-versie kiest bijvoorbeeld een vrouw uit twee dates. Nadat die keuze heeft plaatsgevonden krijgen zowel de dates als de kijker te zien hoe iedereen er echt uitziet. Zonder masker en make-up dus. Een twist waardoor je wilt blijven kijken, iets wat Netflix natuurlijk als muziek in de oren klinkt.

De streamingdienst heeft vijftig kandidaten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk weten te vinden voor het eerste seizoen. Helaas is het op het moment van schrijven nog onduidelijk wanneer Sexy Beasts naar Netflix komt. In de tussentijd kun je op YouTube alvast fragmenten checken van de oude versie van het format. Bizar en ronduit fascinerend:

WANT.nl

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.