Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Benedict Cumberbatch is angstaanjagend in trailer Netflix-film

Netflix heeft de eerste trailer gedropt voor één van de meest veelbelovende titels van het aankomende Venice Film Festival. Dan hebben we het over The Power of Dog, met Benedicht Cumberbatch en Kirsten Dunst.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Savage uit 1967, in het Nederlands uitgebracht als Het geweld van de hond. De film speelt zich af in 1925 en vertelt het verhaal van twee veeboeren uit Montana.

The Power of Dog

Of, zoals het veel lekkerder klinkt in het engels: ranchers. Benedict Cumberbatch speelt Phil, beschreven als een meedogenloze doch  charmante rancher die het landschap regeert door middel van intimidatie, samen met zijn gevoeligere broer, George (Jesse Plemons).

Iedereen is bang voor Phil, tot op een dag alles verandert wanneer George trouwt met Rose (Kirsten Dunst), een weduwe. Hij neemt Rose en haar zoon Peter in huis. Beide gaan gebukt onder de dominante aanwezigheid van Phil.

Hij pest ze, maakt ze belachelijk, maar langzaam lijkt hij toch gesteld te raken op haar zoon, Peter. Hij neemt hem zelfs mee op pad. Is Phil toch gevoeliger dan iedereen dacht, of is het allemaal deel van een vernietigend plan om ze kapot te maken en de boel te saboteren?

Netflix strikt grote namen

Combineer de intrigerende synopsis met de topcast en je hebt al een veelbelovende titel. De trailer doet er nog een schepje bovenop, met cinematografie en überhaupt omgevingen om je vingers bij af te likken.

De regie van The Power of Dog is in handen van Jane Campion. Netflix heeft de 67-jarige filmmaker uit haar pensioen getrokken. In 2009 leverde ze namelijk haar laatste film af. Met titels als The Piano en Bright Star op haar naam weet ze in ieder geval hoe je een sterke dramafilm neerzet.

Benedict Cumberbatch is angstaanjagend in eerste trailer Netflix-film
🔥 (Afbeelding: Netflix)

Oscars

Daarmee houden de grote namen niet op. De soundtrack wordt afgeleverd door Jonny Greenwood, die ook dit jaar het veelbelovende Spencer voor zijn rekening neemt. Naar verwachting zal hij bij de volgende Oscars dan ook mogelijk met zichzelf gaan concurreren.

Aan de producentenkant is onder andere het duo Emile Sherman en Iain Canning betrokken. Zij wonnen met The King’s Speech de Oscar der Oscars, die voor Best Picture.

Het moge duidelijk zijn: als het om filmprijzen en critici bekoren gaat, dan is The Power of Dog het grote wapenfeit van Netflix voor dit najaar.

Bioscoop én Netflix

De film gaat vanaf 17 november in de bioscoop draaien, om vervolgens op 1 december wereldwijd op Netflix uit te komen.

Hopelijk levert al die potentie ook daadwerkelijk een ijzersterke film op. Juist bij Netflix is 1+1 helaas lang niet altijd 3. De eerste trailer maakt gelukkig alvast indruk.

Benedict Cumberbatch is angstaanjagend in eerste trailer Netflix-film
🔥 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.