Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De ruimtepenis van Jeff Bezos staat te koop voor 69 dollar

Of je nou op de vorm van het voertuig of de pissing contest tussen Musk, Branson en Bezos doelt: de gloednieuwe raket waarmee de Amazon-CEO de ruimte in vloog wordt overal een ruimtepenis genoemd.

Nu kun je ‘m zelf gaan lanceren, voor slechts 69 dollar. Nee, geen grap.

Ruimtepenis van Jeff Bezos

Arme Jeff Bezos. De Amazon-oprichter steekt al meer dan twintig jaar miljarden in Blue Origin, het bedrijf waarmee hij de ruimte in wilt gaan.

Heb je na al die moeite eindelijk een raket waarmee je dat voor elkaar krijgt, een enorme mijlpaal, noemt iedereen het een ruimtepenis of dildo.

Afgelopen maand klom de x-jarige miljardair aan boord van de New Shephard. De raket waarmee Blue Origin toeristen naar de ruimte wilt gaan brengen. De één ziet het als een belangrijke stap voor de mensheid, de ander vindt het een zinloze pissing contest van moreel verloren miljardairs.

Schaalmodel voor het gewone volk

Pissing contest is helaas dus niet de enige verwijzing naar het mannelijk geslachtsdeel dat aan Bezos en Blue Origin blijft kleven. Aan de andere kant, oordeel zelf, vragen ze er niet gewoon om met dit ontwerp?

De realiteit is dat Jeff waarschijnlijk veel te druk is met geld tellen om zich druk te maken over alle grappen. Ook de raket van Blue Origin wordt weer slim commercieel uitgemolken. Je kunt namelijk een schaalmodel van de New Shephard bemachtigen, zoals de ‘ruimtepenis’-raket van Bezos eigenlijk heet.

Het toffe aan dit stukje speelgoed is dat je de raket ook echt de lucht in kunt schieten. Fabrikant Estes Rockets maakt allerlei raketten die wel tegen een stootje kunnen. Ze zijn zelfs uitgerust met een kleine parachute om een crash te voorkomen.

De ruimtepenis van Jeff Bezos staat te koop voor 69 dollar
Het deluxe pakket (Afbeelding: Estes Rockets)

Verdacht prijskaartje

En dan nu het prijskaartje: 69 dollar. Alsof Bezos en consorten het erom doen. Of gaan Blue Origin en Estes Rockets ons vertellen dat de verwijzing naar het gelijknamige seksstandje puur toeval is?

Je kunt ook 110 dollar neerleggen om die toevalligheid te ontwijken. Dan krijg je er een volledige starterset bij, inclusief een lanceringsplatform, een controller en motoren.

De The Blue Origin New Shephard van Estes Rockets wordt vanaf 1 november verscheept.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.