Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 30 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze dubieuze limousine koop je bij de Nederlandse overheid

Heb je altijd al een limousine willen bezitten, dan is dit je kans. De Nederlandse overheid verkoopt via de website van Domeinen Roerende Zaken een dubieus exemplaar.

Om verschillende redenen worden er veel auto’s in beslag genomen. Het grootste deel hiervan is niet echt de moeite waard, maar soms zitten er pareltjes tussen. Wij nemen het aanbod van het Ministerie van Financiën af en toe onder de loep.

Dubieuze auto’s bij de overheid

De auto’s worden online aangeboden via de website van Domeinen Roerende Zaken (DRZ). Hier kun je bieden op de auto’s. Bied je genoeg, dan kun je de auto ophalen. Hoe dit exact in zijn werk gaat, lees je in deze reportage, waarin Manners een kijkje achter de schermen neemt in de opslagloods van Domeinen Roerende Zaken.

In beslag genomen limousine

Ditmaal staat er dus een limousine te koop op de website van de Nederlandse overheid. Hoewel zo’n gigantisch lange auto altijd indruk maakt, hoef je met de auto – in deze staat – niet bij het lokale eindejaarsbal aan te komen.

Nederlandse overheid, Domeinen Roerende Zaken, Limousine, Chrysler 300
(Afbeelding: DRZ)
Nederlandse overheid, Domeinen Roerende Zaken, Limousine, Chrysler 300
(Afbeelding: DRZ)

De auto heeft rondom veel schade, de velgen lijken vies en kapot en het kleurverschil tussen de deuren doet denken aan iemand die op het eindejaarsbal een Espresso Martini over haar jurk heeft laten vallen. Maar goed, als je een beetje handig met auto’s, is deze door de Nederlandse overheid in beslag genomen limousine is een interessante opknapper.

Het interieur ziet er daarentegen minder versleten uit, enkel het tv-scherm moet opnieuw aan de wand bevestigd worden. In de achterbak kun je minder pumps kwijt dan origineel, er ligt namelijk een lpg-tank om de kosten van het rijden met de limousine te drukken. De gastank voorziet een 2.7 liter zescilinder van brandstof. De krachtbron zou 193 pk moeten leveren.

Wat kost zo’n Chrysler 300c aan wegenbelasting?

De limousine weegt 2628 kilogram en kost in het kwartaal tussen de 732 en 794 euro aan wegenbelasting. De auto heeft 9 november 2020 zijn laatste APK gehad, die een jaar later is verlopen. Vermoedelijk staat de 17 jaar oude limousine al even stil bij de Nederlandse overheid.

(Afbeelding: DRZ)

De auto heeft een mijlstand van 97.411. Dit zou betekenen dat de wagen zo’n 157.000 kilometer ervaring heeft. Of deze stand klopt, is onduidelijk. De auto is in 2012 geëxporteerd naar Nederland.

5 dubieuze horloges die de Nederlandse overheid online verkoopt

Doordat de limousine er beroerd bij staat, en waarschijnlijk al tijden geen onderhoud heeft gehad, kun je de Chrysler 300c waarschijnlijk voor een prikkie oppikken. Let wel, je moet de auto bij Domeinen Roerende Zaken direct meenemen. Ervan uitgaande dat de Amerikaan niet rijdt, moet je dan ook een flinke trailer meenemen.

Nederlandse overheid, Domeinen Roerende Zaken, Limousine, Chrysler 300
(Afbeelding: DRZ)
(Afbeelding: DRZ)
(Afbeelding: DRZ)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.