Alrik de Jong
Alrik de Jong Eten & Drinken 10 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

5 simpele cocktails waar je in no-time iedereen blij mee maakt

Zomer! Tijd voor simpele cocktails, zonder al te veel gedoe. Vijf mixjes met een paar ingrediënten die je in no-time op tafel tovert.

Tijdens International Whisky Day schotelden we je laatst al wat cocktails voor met whisky. Uit dat lijstje hebben we de simpelste ook maar direct gepakt, want dat mixje is overal een succesnummer.

Simpele cocktails voor in de zomer

Ook Tinto de Verano mag in dit lijstje uiteraard niet ontbreken. En dan is er nog een nieuwe kant-en-klare cocktail van Bacardi, die je alleen hoeft in te schenken met wat ijs. Een zomerse top 5.

1. Tinto de Verano

Tinto de Verano, simpele cocktails, rode wijn, zomer, bitter lemon
Tinto de Verano (Afbeelding: Unsplash)

De simpele cocktail der simpele cocktails, als je het ons vraagt. Met Tinto de Verano verras je complete gezelschappen of vriendengroepen. Mix naar smaak rode wijn met bitter lemon en voeg ijsblokjes toe. Eventueel kun je er een schijfje citroen of sinaasappel aan toevoegen ter garnering. Pas wel op: dit drankje drinkt zo lekker weg, dat je niet doorhebt dat je alcohol drinkt. Je kunt de bitter lemon overigens ook vervangen door tonic, ginger ale, Sprite of een andere vergelijkbare frisdrank.

2. Highball

highball, simpele cocktails, zomer
Highball (Afbeelding: Unsplash)

Dit is dus die simpele whisky-cocktail. Mix een whisky naar keuze met gemberbier of sodawater en ijs. Persoonlijk kiezen wij voor gemberbier. Een schijfje citroen of limoen ter garnering maakt het af.

3. Bacardi Aged Rum Cocktails

simpele cocktails, bacardi aged rum,mixjes, zomer
Aged Rum Cocktails (Afbeelding: Bacardi)

Bacardi maakt het je helemaal makkelijk deze zomer en heeft drie kant-en-klare Aged Rum Cocktails op de markt gebracht. De smaken zijn Toasted Coconut Colada, Caribbean Espresso Rumtini en Roasted Pineapple Rum Punch. Inschenken, ijs erbij, wat fruit ter garnering en iedereen denkt dat je een high-end cocktail hebt gemaakt. We hebben ze zelf geprobeerd, en kunnen je vertellen dat dit drankje goed valt bij vrienden. Lees hier meer over deze nieuwe cocktails.

4. Espresso Martini

espresso martini, recept, ingrediënten
Espresso Martini (Afbeelding: Unsplash)

Dit is een van onze favoriete simpele cocktails tijdens een vakantie in een warm oord. En geloof ons, ook als je niet van koffie houdt, is dit een lekker drankje. En nee, er zit geen Martini in. Toegegeven: deze cocktail duurt iets langer dan de rest, maar is nog steeds heel makkelijk te maken. Mix 30 milliliter vodka, 30 milliliter koffielikeur (Tia Maria of Kahlúa) en een shot espresso (30 milliliter) in een cocktailshaker. Schud goed, voeg (crushed) ijs toe en schud nog een keer. Schenk zonder het ijs uit in een martiniglas, en leg er eventueel drie koffieboontjes of wat cacaopoeder ter garnering op. Als het goed is heeft deze cocktail een mooie lichtbruine schuimkraag. En uiteraard kun je hier ook naar smaak variëren met sterkte.

5. The Godfather

cocktail, whisky, the godfather
The Godfather (Afbeelding: Unsplash)

Aan The Godfather, alleen qua naam al leuk om te serveren, hebben we eens een compleet artikel gewijd. Maar gezien het mixje tot de categorie simpele cocktails behoort, kan het ook in een paar woorden. Schenk 75 milliliter Schotse whisky (blend) en 15 milliliter amaretto in een lowball-glas en voeg er al gelang naar smaak crushed ijs bij. Mannelijk, subtiel en misdadig lekker.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.