Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

5 paar dubieuze sneakers die de Nederlandse overheid verkoopt

De Nederlandse overheid verkoopt niet alleen in beslag genomen auto’s. Ook op andere geconfisqueerde goederen kun je online bieden. Dit kan via Online Veilingmeester. Je vindt hier zelfs sneakers met een dubieus verleden.

De sneakers zijn om verschillende redenen in beslag genomen. Het gaat veelal om schoenen van dure designermerken of exclusieve paren, veelal in goede staat. Wij nemen het aanbod van Domeinen Roerende zaken onder de loep.

Exclusieve sneakers bij de Nederlandse overheid

Een paar weken geleden namen we een kijkje achter de schermen bij de opslag voor in beslag genomen goederen. Hoe het proces exact in zijn werk gaat, lees je in deze reportage. Feit is dat je kunt bieden en daarbij fors onder de marktwaarde kunt duiken.

1. Nike Dunk Low Georgetown

De Nike Dunk Low Georgetown is een minimalistische Dunk Low geïnspireerd op de Be True to Your School-serie uit 1985. Een nieuwe sneaker, gebaseerd op een retro-design.

(Afbeelding: Online Veilingmeester)

De sneakers hadden een retailwaarde van 100 dollar. Inmiddels is de schoen ergens rond de 300 euro waard, afhankelijk van de maat. Het paar bij de Nederlandse overheid ziet er nog goed uit en is maat 40 ½.

2. Nike Dunk Low Retro University Red

Een ander paar Nike Dunk Low’s dat wordt aangeboden, is de Nike Dunk Low Retro University Red. Ook deze sneaker is gebaseerd op het 1985 Nike-design.

Nike Dunk Low, overheid, sneakers
(Afbeelding: Online Veilingmeester)

De schoenen hadden een retailprijs van 100 dollar, inmiddels ligt de prijs grofweg 100 euro hoger. Het paar bij de overheid is maat 40 ½.

3. Yeezy Ortholite

Naast Dunk Low’s zijn ook Yeezy’s onwijs populair. Zo werd de Nike Air Yeezy 1 die Kanye West tijdens de Grammy Awards in 2008 droeg de duurste sneaker ooit.

(Afbeelding: Online Veilingmeester)

Het paar sneakers bij de Nederlandse overheid is niet zo kostbaar. Het gaat om Yeezy Ortholites. De maat is 43 ½.

4. Balenciaga Speed

Van een heel andere orde is deze Balenciaga Speed. Hoewel je de schoenen op elke straathoek ziet – of soortgelijke namaakmodellen – is het een erg prijzige schoen.

Nike Dunk Low, overheid, sneakers
(Afbeelding: Online Veilingmeester)

Nieuw kosten de schoenen zo’n 650 euro. Het paar sneakers in maat 44 bij de overheid kun je waarschijnlijk voor een zachter prijsje op de kop tikken.

5. Christian Louboutin

Een ander chique designermerk is Christian Louboutin. Deze donkerblauwe suède sneakers hebben ook de bekende rode zool.

Nike Dunk Low, overheid, sneakers
(Afbeelding: Online Veilingmeester)

De nieuwprijs is zo’n 900 euro. Het paar bij de overheid is in maat 40 en ziet er nog netjes uit. Fors onderbieden en eventueel doorverkopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.