Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Apple-verkoper Sam Sung veilt visitekaartje en je moet fors bieden

Neem je als Apple iemand aan die Sam Sung heet? Ja dus. Ruim drie jaar lang hielp hij mensen in de stores en nu verdient hij geld met zijn visitekaartje. Dat gaat overigens naar een goed doel.

In 2010 trad Sam Sung in dienst bij de store Apple Buchanan Street in Glasgow. Maar zijn internetroem volgde pas twee jaar later, toen hij bij Apple Pacific Centre in Vancouver werkte. Een klant nam een foto van zijn visitekaartje, deelde het online en de rest is geschiedenis.

Apple-visitekaartje van Sam Sung te koop

In 2014, nadat hij uit dienst trad bij Apple, verkocht Sam Sung al eens een visitekaartje. Destijds ontving hij er omgerekend 2.500 euro voor. De opbrengsten gingen naar The Children’s Wish Foundation en Yukon, twee goede doelen die zich inzetten voor kinderen.

apple medewerker, sam sung, visitekaartje, ebay, verkoper
Je krijgt er een T-shirt bij met ketting bij (Afbeelding: eBay)

Nu staat er weer een kaartje van hem te koop op eBay en je kunt nog bieden. Wel moet je wederom een enorm bedrag neerleggen voor dat kleine stukje papier. Op dit moment is er al 1.152 dollar geboden (omgerekend in euro’s is dat tegenwoordig ongeveer evenveel). “Een familielid vond onlangs dit visitekaartje van de eerste originele winkel waar ik werkte, Apple Buchanan Street. Het verkeert in uitstekende staat. Dit is een van de slechts twee kaartjes waarvan ik weet dat ze nog bestaan”, zegt hij op eBay.

Fors bedrag gaat naar goed doel

De koper krijgt niet alleen het visitekaartje, maar ook een T-shirt en een ketting met hanger. Daarop staat ‘I can make iPhone your phone’. Dit alles is ingelijst, dus je kunt de aankoop direct aan je muur hangen. Mocht je geïnteresseerd zijn: shipping naar Nederland is mogelijk.

apple specialist sam sung, visitekaartje, ebay
Een van de twee die nog bestaan (Afbeelding: eBay)

Oké, je moet fors bieden op het visitekaartje van voormalig Apple-verkoper Sam Sung, maar het is geen weggegooid geld. De opbrengsten gaan naar Downtown Eastside Women’s Centre in Vancouver. Deze organisatie wil “een veilige, niet-oordelende omgeving bieden voor zichzelf identificerende vrouwen (cisgender, transgender, 2S), uit alle lagen van de bevolking”.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.