Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De MINI Aceman is een elektrische auto vol stijlbreuken

MINI heeft een nieuw conceptmodel onthuld, Aceman genaamd. Het model geeft het startshot van een nieuwe designtaal. Daarbij is het merk van plan om de Aceman ook echt tussen de driedeurs versie en Countryman te positioneren.

Het is de eerste elektrische crossover van MINI. Het concept is 4 meter lang, bijna 2 meter breed en net geen 1,60 hoog. Hoewel je het MINI-gezicht direct herkent, is het model toch echt heel anders vormgegeven dan voorgaande modellen. Er zijn behoorlijk wat stijlbreuken te spotten.

Een MINI vol subtiele stijlbreuken

Allereerst valt de Matrix-verlichting op die in verschillende patronen is in te stellen. Deze vind je terug in de koplampen en de grille. Daarbij neemt MINI met de Aceman afscheid van de ronde spiegels. Desondanks wordt het thema ‘rond’ wel doorgezet in het interieur.

Ook opvallend is dat de achterruit van de MINI Aceman een stuk dieper in de achterklep ligt dan bij de andere modellen. Dit zorgt voor een sportiever voorkomen en betere aerodynamica. 

Aceman is even MINI-malistisch als de klassieker

Op de plek waar de klassieke Morris Cooper een ronde kilometerteller had, midden bij het dashboard, is nu een OLED-display geplaatst. Deze werkt samen met een projector, die bijvoorbeeld een deel van de navigatiekaart projecteert.

Onder het scherm vind je, net als bij de klassieker, tuimelschakelaars voor de handrem en verschillende rijmodi. Dit zijn ook direct de enige knoppen die je in het interieur terugvindt. Een stuk minimalistischer dan voorgaande modellen dus.

Concept geeft kijkje in de toekomst

De MINI Aceman maakt als concept zijn debuut op 28 augustus 2022. Alle specificaties, wat het model uiteindelijk gaat kosten en welke varianten er komen, doen er voor nu even niet toe en laat MINI ook nog niet weten. De auto is vooralsnog een conceptmodel dat enkel het nieuwe pad aangeeft dat de autofabrikant gaat bewandelen.

Lidl komt met goedkope elektrische auto die je gratis kunt opladen

Mini Aceman
mini aceman
mini aceman
mini aceman

Meer specificaties van de MINI Aceman bekijk je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.