Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen voorspelt weinig goeds in Hongarije: ‘Hopen op regen’

Alle hoop op weer eens een pole van Max Verstappen komend weekend wordt door de Nederlandse Formule 1-coureur zelf eigenlijk al de kop ingedrukt. “Ferrari is over één ronde bijna onverslaanbaar in Hongarije”, zegt de klassementsleider in een interview met Motorsport.com.

De Grand Prix van Hongarije, de goedkoopste om als Nederlander te bezoeken, staat voor de deur. De Formule 1-race en de kwalificatie worden gereden op het circuit Hungaroring, waar Max Verstappen nog nooit heeft gewonnen.

Max Verstappen over de Formule 1 in Hongarije

Regerend wereldkampioen Max Verstappen tempert de verwachtingen van zijn fans dan ook. In de laatste jaren werd altijd gedacht dat Red Bull het goed zou doen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Het heuvelachtige circuit Hungaroring zou de RB-auto’s beter liggen dan de bolides van Mercedes, maar in de praktijk pakte dat toch altijd weer anders uit.

“We hebben hier nooit echt de competitie aan kunnen gaan”, zegt de Nederlandse coureur. “Door verschillende oorzaken is het hier een paar keer niet goed gegaan, al was toen natuurlijk Mercedes de grote tegenstander.”

‘Ferrari simpelweg te snel over één ronde’

Dit seizoen staan de zaken er anders voor, en neemt Max Verstappen het met Red Bull op tegen de Ferrari’s van Charles Leclerc en in mindere mate Carlos Sainz. Daar komt bij dat de RB-18 het juist moet hebben van topsnelheid, waardoor op papier het circuit Hungaroring ineens minder geschikt is dan voorheen.

“Ik denk dat Ferrari hier zeer sterk is. Dat is het team eigenlijk het hele seizoen al wel geweest, maar op het circuit in Hongarije verwacht ik het des te meer.”

Ferrari inhalen op Hungaroring wordt lastig

De Nederlandse Formule 1-coureur stipt in het interview de eigenschappen van het circuit nog maar eens aan. Kort samengevat: door het technische niet al te ruime circuit is het moeilijk inhalen op de Hungaroring.

Over de pole voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije is Max Verstappen in ieder geval duidelijk. “Als je naar het hele seizoen tot nu toe kijkt, dan is Ferrari over één ronde bijna onverslaanbaar. Zeker op een circuit als Hungaroring zal dat heel moeilijk zijn in de kwalificatie. Maar afijn, misschien gaat het wel regenen op zaterdag en dat kan alles natuurlijk veranderen.”

Gratis F1-streams

Geen Viaplay of F1 TV Pro? Check ons overzicht met de beste gratis F1-streams.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.