Tessa Ham
Tessa Ham Formule 1 29 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

De duurste én goedkoopste Formule 1-race om in 2022 te bezoeken

Het zal je vast niet verbazen dat een Formule 1-race bezoeken prijzig is. Maar wat de verschillende soorten F1-tickets en prijzen precies zijn? Dat hangt niet alleen af van je soort ticket en plek op de tribune, maar ook van de Grand Prix die je bezoekt. Dit zijn de duurste én goedkoopste Formule 1-races in 2022.

Met een ticket alleen ben je er ook nog niet. Je zal ook nog ergens moeten slapen. Hoe groot is de aanslag op je portemonnee? Scrol helemaal naar beneden voor een overzicht van de F1-tickets, prijzen en data.

Verschillende soorten F1-tickets en prijzen

First things first: wat voor tickets zijn er eigenlijk beschikbaar bij Formule 1-races? Er zijn vier verschillende F1-tickets beschikbaar in 2022:

General Admission

Dit zijn de goedkoopste tickets waarmee je toegang krijgt tot het circuit. Inleveren op de prijs betekent ook inleveren op de ervaring. Je hebt sowieso geen gereserveerde zitplaats en het verschilt per race wat je wél krijgt voor zo’n ticket. Sommige circuits geven je met zo’n ticket vrije toegang tot verschillende gebieden rondom het circuit (soms met uitkijkplatforms), terwijl je bij andere circuits beperkt bent tot een kleine staplaats.

Grandstand seats

Het zal je niet verbazen dat de meeste diehard Formule 1-fans kiezen voor een grandstand seat (een gereserveerde zitplaats op de tribune). Hoeveel je hier precies kwijt voor bent, hangt af van de race, maar ook van de locatie op de tribune. Plaatsen bij de start-finishlijn zijn bijvoorbeeld duurder dan zitplekken met minder goed uitzicht.

Hospitality

De duurste tickets bieden je niet alleen het beste uitzicht, maar zijn ook inclusief eten, drinken en vette ervaringen (zoals wandelen door de pitlane). De bekendste en meteen ook duurste tickets van dit type zijn de Formule 1 Paddock Club-kaarten, die je ongeveer 4.500 euro lichter maken in twee of drie dagen.

Experience Packages

Ten slotte zijn er nog de Experience Packages. Hierbij heb je een gereserveerde zitplaats op de tribune én toegang tot exclusieve activiteiten op het circuit, zoals een rondleiding over het terrein en een wandeling door de pitlane.

De duurste en goedkoopste Formule 1-race in 2022

Sportwebsite VegasInsider zocht uit wat de duurste én de goedkoopste Formule 1-races zijn in 2022.

Grand Prix van Monaco

Niet geheel verrassend spant de Monaco Grand Prix de kroon. De goedkoopste tickets voor een plek op de tribune beginnen bij ruim 600 euro. Het scheelt overigens weinig met de nummer twee, de Miami Grand Prix. Daar maakt het goedkoopste ticket je alsnog 580 euro lichter.

Grand Prix van Hongarije

De goedkoopste tickets in 2022 zijn verkrijgbaar voor de race in Hongarije. Daar ben je 115 euro per persoon kwijt. Ook de Grand Prix in Azerbeidzjan is relatief goedkoop vergeleken met Monaco en Miami. Daar betaal je 122 euro voor het goedkoopste ticket.

Formule 1-weekend is niet goedkoop

De tickets zijn al prijzig, maar dan ben je er natuurlijk nog niet. Als je een Grand Prix bezoekt in een ander land, zal je ook een slaapplaats moeten zoeken en in een restaurant moeten eten.

VegasInsider vergeleek daarom ook de hotelprijzen en restaurantprijzen van de verschillende race-locaties, en maakte voor elke Grand Prix een schatting van hoeveel je in het hele weekend kwijt bent.

Als je naar het gehele weekend kijkt, ben je in Abu Dhabi het duurst uit. Uit de schatting van VegasInsider blijkt dat je daar gemiddeld 4.067 dollar (zo’n 3.700 euro) kwijt bent voor een raceweekend. De nummer twee van de duurste F1-weekenden is voor Austin in Texas, waar je ongeveer moet rekenen op 3.300 euro. In Monaco zal je in een weekend ongeveer 2.700 euro moeten neerleggen.

Is jouw budget niet zo groot? In Bahrein was je het goedkoopst uit geweest, met kosten van zo’n 750 euro. Ook Frankrijk (800 euro) en Azerbeidzjan (840 euro) zijn een stuk goedkoper. Nederland is overigens ook relatief ‘goedkoop’, daar ben je gemiddeld 884 euro kwijt voor een raceweekend. Maar als Nederlander natuurlijk een stuk minder.

Volledig overzicht

Alle tickets prijzen van de Formule 1-weekenden in 2022 vind je hier. Bereid om veel geld uit te geven voor deze unieke ervaring? In de ticketshop van de Formule 1 zie je welke tickets nog beschikbaar zijn.

Formule 1 gratis kijken: dit zijn de beste livestreams

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.