Stijn Kuster
Stijn Kuster Crypto 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Memphis Depay krijgt crypto cadeau die extreem in waarde stijgt

De eigenaar van Bored Ape Yacht Club Yuga Labs, bekend van de NFT’s, heeft zijn eigen token gelanceerd: de ApeCoin. De crypto-munt is direct populair, stijgt gigantisch in waarde en wordt gratis weggeven aan sommige ‘leden’, waaronder Memphis Depay.

Direct na de lancering van ApeCoin steeg de prijs van de crypto-munt met zo’n 50 procent. Dit komt vooral doordat grote Ethereum-whales, investeerders met veel ETH, de coin massaal kochten.

Gigantische investeringen in ApeCoin

Uit data van WhalesState blijkt dat de duizend grootste Ethereum-investeerders voor gemiddeld 41.000 dollar aan APE kochten. De marktkapitalisatie, totale marktwaarde van coins die in omloop zijn, bedraagt nu meer dan 3,5 miljard. Dit terwijl er nog geen toepassingen voor de crypto-munt zijn.

Het wagenpark van Memphis Depay: 5 überluxe en peperdure auto’s

Omdat ApeCoin pas een week oud is, wordt er nog gewerkt aan de ontwikkeling. Dat de waarde zo enorm is gestegen, is opmerkelijk en enkel gebaseerd op de ‘hype’.

Memphis Depay krijgt voor bijna 130.000 euro aan APE

De Bored Ape Yacht Club liet weten dat sommige mensen gratis crypto-munten krijgen. Het gaat hier om leden die een NFT van de club in bezit hebben. Zij krijgen 90 dagen de tijd om 10.000 tokens per NFT te claimen. Zo kan Memphis Depay zo’n 127.700 euro aan ApeCoin (met de huidige prijs van 12,77 euro) ophalen dankzij zijn NFT. Ook YouTuber Kwebbelkop en rapper Eminem hebben ook zo’n NFT en hebben tevens recht op de 10.000 APE.

Bezitters van de Mutant Ape NFT’s krijgen iets minder, zij kunnen iets meer dan 2.000 APE (afgerond 26.000 euro) claimen.

Autonome crypto-organisatie

ApeCoin maakt gebruik van een DAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie. Dit betekent dat bezitters van de crypto-munt inspraak hebben in welke beslissingen er worden genomen binnen de Bored Ape Yacht Club. Hoe de coin zich gaat ontwikkelen en wat uiteindelijk de toepassing wordt, is nog de vraag.

Memphis Depay volgt Eminem en koopt peperdure NFT-aap

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.