Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Milla Jovovich is koningin van de absurde actie in The Rookies

Met de verkiezingen en al het pandemie-gedoe is het soms heerlijk om even aan alles te ontsnappen. Dat kan helaas lastig buiten de deur, zeker ‘s avonds, maar gelukkig hebben we nog de wondere wereld van Hollywood. Maak kennis met The Rookies.

Soms heb je geen trek in loodzware Oscar-winnaars, of films waarbij je na twee plottwists al de weg kwijt bent. Niet elke film hoeft 100 procent te scoren op Rotten Tomatoes. Soms wil je hersenloze, goedkope over-de-top actie. Gelukkig hebben we de koningin van de actie nog: Milla Jovovich.

Milla Jovovich speelt in The Rookies

De Resident Evil-ster speelt binnenkort de hoofdrol in The Rookies. Een absurde Chinees-Engelse film die wordt beschreven als een “opwindend, high-tech actie-epos” over een “extreme sportliefhebber die zich aansluit bij een elitegroep van speciale agenten nadat hij per ongeluk betrokken is geraakt bij een illegale deal.”

De eerste trailer maakt meteen duidelijk dat The Rookies zichzelf allesbehalve serieus neemt. De actie is inderdaad zo over-de-top als het maar kan, de personages lopende karikaturen en de special effects goedkoop. Maar dan wel op een goede manier. À  la het recente werk van Nicolas Cage. Verstand op nul, en genieten van een absurde achtbaanrit. Jovovich hoeft in ieder geval geen galajurk voor de Oscars aan te schaffen.

Bond Girls en Martini’s: dit zijn volgens ons de 8 beste James Bond films

Phantom Knighthood

De waaghals en sportliefhebber Zhao Feng (Wang) heeft altijd op het randje geleefd. Wanneer hij het pad kruist met de dodelijke en mysterieuze Special Agent Bruce (Jovovich), rekruteert ze hem voor de schimmige Order of the Phantom Knighthood, die zich inzet om het kwaad in al zijn verschijningsvormen te bestrijden.

Aangevuld met een sjofele politieagent, een wetenschapper en een werkloze dokter, wordt het vreemde groepje de nieuwste en meest onwaarschijnlijke misdaadbestrijdingseenheid van de Orde. Onder leiding van agent Bruce proberen de rookies die-hard terroristen aan te pakken.

James Bond

Heerlijke onzin dus. De spectaculaire trailer belooft zelfs een komische James Bond-verwijzing. Naast Milla Jovovich bestaat de cast onder andere uit Sandrine Pinna (Touch of Light) en Talu Wang (The Last Wish). Voor Jovovich zal het goedkoop cashen zijn: The Rookies kwam oorspronkelijk al in 2019 uit in China, waar de film ook grotendeels is geproduceerd en opgenomen.

The Rookies komt 16 april digitaal uit, wereldwijd. Haal alvast de popcorn in huis, nodig één vriend uit en je hebt een gegarandeerd avondje topvermaak.

Dag Hawkeye? Waarom #RIPJeremyRenner trending is op Twitter

(Afbeeldingen: New Classics Media)

Coming Soon

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.