Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

3 betrouwbare en betaalbare cabrio’s onder de 5.000 euro

Maart zal vast zijn staart nog wel even roeren, maar dat lentegevoel is er. Drie betrouwbare en betaalbare tweedehands cabrio’s, om de komende maanden de show mee te stelen.

Elke auto heeft onderhoud nodig, echter zijn er modellen die betrouwbaarder zijn dan andere. We lichten drie betaalbare modellen uit, waarin jij zorgeloos van het weer kunt genieten.

Over het algemeen zijn dit degelijke cabrio’s, maar er kan altijd iets mis zijn aan een auto. Lees je hier goed in en laat er altijd even een expert naar kijken.

1. Mazda MX-5 (NA/NB)

Japanse auto’s behoren tot het meest betrouwbare soort. Hoewel een Japanner niet automatisch een voorbode is tot succes, staan de eerste twee generaties van de cabrio MX-5 erg goed bekend. Zowel de 1.6 als 1.8 liter motoren zijn erg betrouwbaar en goedkoop in onderhoud.

Stuurmanswegen: met de Mazda MX-5 de Roemeense Transfăgărășan op

Naast degelijkheid biedt de MX-5 ook veel rijplezier. Met een goede wegligging, achterwielaandrijving en een perfecte gewichtsverdeling is de kleine roadster een van de best rijdende betaalbare cabrio’s. We hebben een occasion voor je gevonden voor 4.950 euro.

Mazda, MX-5, Miata, NB, Cabrio, Cabrio's, 5.000, euro
(Afbeelding: Wheelsage)

Wel heeft de kleine Japanse cabrio een probleempje. Met name bij de dorpels en kokerbalken wil de roadster nog wel eens gaan oxideren, met roest tot gevolg.

2. BMW Z3 (E36/7) – James Bond Cabrio

Minder last van roest heeft de BMW Z3. Er zijn wel modellen met bruine randjes onderaan de dorpels, maar zo hard als de MX-5 roesten ze eigenlijk nooit. Daarentegen lijkt de Duitse cabrio qua stuurgedrag wel op de Mazda. Zoals we zagen in de film James Bond GoldenEye, is de roadster erg wendbaar. Versies van eind vorige eeuw, vind je onder 5.000 euro. Zo betaal je voor deze stijlvolle occasion slechts 3.700 euro.

BMW, Z3, Cabrio, Cabrio's, 5.000, euro
(Afbeelding: Wheelsage)

Problemen kent de cabrio ook. Zo komt olielekkage bij de motor en stuurbekrachtiging vaak voor en kunnen de laspunten van het differentieel zijn losgetrokken. Ook het plastic achterruitje gaat vaak kapot. Met name bij lage temperaturen wordt het kunststof erg gevoelig.

3. Daihatsu Copen (2002 – 2006)

De Daihatsu Copen heeft geen last van een gevoelige achterruit. Hoewel het de kleinste en lichtste cabrio in deze lijst is, heeft hij wel een stalen klapdak. Voor deze tweedehands versie uit 2005 betaal je 1.950 euro.

Daihatsu, Copen, Cabrio, Cabrio's, 5.000, euro
(Afbeelding: Wheelsage)

Het dak is betrouwbaar, maar kan op den duur wel rare bijgeluiden geven bij het openen of sluiten. Ook de uitlaat kan gaan ratelen, dit komt vaak door verroeste onderdelen. De Japanse kei-car heeft namelijk géén roestpreventie – en fabrique – en wil je dus liever in de winter binnen parkeren.

Mocht je een grote schuur hebben en op zoek zijn naar een leuke, kleine en goedkope cabrio. Dan zijn er weinig redenen om deze cabrio niet te Copen.

De pijlsnelle Porsche van Diego Maradona staat te koop

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.