Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De pijlsnelle Porsche van Diego Maradona staat te koop

De legendarische voetballer Diego Maradona kon door zijn memorabele carrière in veel mooie auto’s rijden. Zijn Porsche 911 cabriolet was een van zijn pronkstukken. Het exemplaar vindt nu zijn weg naar deze veiling.

Het gaat om een Porsche 911 Carrera 2 Cabriolet Porsche Works Turbo Look (964). Hoewel het model met 1.200 geproduceerde exemplaren zelf al een unieke verschijning is, maakt de eerste eigenaar de auto nog unieker.

Maradona scheurde met deze Porsche 911 door Sevilla

‘s Werelds ‘grootste’ voetballer ooit kocht zijn Porsche 911 in november 1992. Hij speelde destijds bij Sevilla, in de herfst van zijn carrière. Diego Maradona gebruikte de auto om naar het trainingscomplex te rijden, maar vond het lastig om zijn rechtervoet in bedwang te houden. Zo is hij in Sevilla een keer aangehouden met een snelheid van 180 kilometer per uur. Niet op de snelweg, maar gewoon in het stadscentrum.

Maradona, Diego, Porsche, 964, Carrera, 911
(Afbeelding: Bonhams)

Reken er dus niet op dat de 250 pk sterke 3,6 liter zescilinder rustig is ingereden, al heeft de eigenaar na Diego Maradona lang plezier gehad van de sportwagen. In juni 1993 is de Porsche 911 verkocht aan een privé-eigenaar op Mallorca. Deze heeft het exemplaar twintig jaar in bezit gehad. Hierna kwam de sportwagen bij verschillende Franse verzamelaars te staan. Sinds 2016 is de auto in bezit van de huidige eigenaar.

Onder de hamer

Met 120.000 kilometer op de teller gaat de sportauto nu naar een veiling. Vanaf begin maart kun je bieden op de voormalige Porsche 911 van Diego Maradona. De verwachte verkoopprijs ligt tussen de 150.000 en 200.000 euro. De auto staat in in Parijs en wordt na de Bonhams Les Grand Marques Du Monde verzonden naar de eigenaar. De veiling is volledig digitaal en de auto is enkel op plaatjes te bewonderen.

Maradonna, Diego, Porsche, 964, Carrera, 911
Zowel het in- als exterieur zien er perfect uit. (Afbeelding: Bonhams)

Wil je ook een een dikke Porsche 964, maar een wat meer betaalbaar exemplaar dan het voormalige scheurijzer van Diego Maradona? Kijk dan eens naar een occasion als deze. Een prachtige 964 coupé voor een scherpe prijs.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.