Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen ontvangt geweldig nieuws van Red Bull en Honda

Lange tijd was er onzekerheid over de motor van Max Verstappen, maar de kogel is nu officieel door de kerk. Racingnews365 meldt dat Red Bull ook na volgend seizoen met een Honda motor op de grid gaat verschijnen. Al krijgt deze wel een andere naam.

Begin oktober 2020 maakte Honda bekend uit de Formule 1 te stappen. Dit kwam als een grote verrassing en betekende een flinke tip voor Max Verstappen. Het plan was ooit om een innige samenwerking op te zetten en zo samen de titel binnen te halen. Die droom viel opeens keihard in duigen.

Max Verstappen blijft met een Honda rijden

Hierdoor kwam Red Bull met een groot probleem te zitten. Het team moest immers op zoek naar een nieuwe motor. Keuze was er binnen het huidige aanbod eigenlijk niet. Mercedes en Ferrari gaan uiteraard niet leveren aan een directe concurrent. Ook Renault leek geen optie, aangezien een vorig huwelijk tussen de twee een zeer pijnlijk einde kende. Ook het vinden van een compleet nieuwe motor is op zo’n korte termijn schier onmogelijk.

Dit verdienen Max Verstappen en andere F1-coureurs in 2021

Zo bleef er nog één optie over, en dat is om een deal te sluiten met Honda. Niet om toch langer verder te gaan, maar om alles over te nemen. Deze optie is het geworden en dus neemt Red Bull de Formule 1-motor en bijbehorende kennis over van Honda. Vanaf 2022 gaat de renstal de motor zelf fabriceren, onderhouden en doorontwikkelen. Zo stapt Honda uit de Formule 1, maar blijft hun technologie behouden. Dit betekent ook dat er een naamsverandering gaat komen.

Red Bull Racing al druk bezig

Hoe de nieuwe motor gaat heten, is nog niet bekend. De naamsonthulling heeft ook geen haast. De focus zal bij Red Bull Racing nu vooral liggen op het inrichten van een motorafdeling. Racingnews365 meldt dat gebouw 8 ingericht gaat worden als motorenwerkplaats. Deze verbouwing zal ongetwijfeld snel gaan plaatsvinden, aangezien Max Verstappen al vanaf 2022 met hun ‘eigen’ motor aan de start moet verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.