Verstappen moet op zoek naar nieuwe motor! Honda stapt uit de Formule 1

Honda heeft zojuist bekendgemaakt dat ze uit de Formule 1 stappen. De motorleverancier zal na volgende seizoen uit de Koningsklasse van de autosport verdwijnen. Dit is slecht nieuws voor Max Verstappen die momenteel in een Red Bull Racing auto rijdt met een Honda-motor.

Deze aankondiging komt als donderslag bij heldere hemel. De Japanners keerden zes jaar geleden terug in de Formule 1. Na een moeizame start en een rampzalig huwelijk met McLaren (vooral met Fernando Alonso) klopte Red Bull aan. De Oostenrijkse renstal zat op haar beurt in een eveneens verschrikkelijk huwelijk met Renault.

Honda stapt uit de Formule 1

Mede door Max Verstappen was een langere samenwerking met Renault niet meer mogelijk. Ook teambazen Christian Horner (Red Bull) en Cyril Abiteboul (Renault) waren alles behalve vrienden. Iets dat prachtig naar voren kwam in de Netflix documentaire Drive to Survive. Vervolgens verklaarden Red Bull en Honda elkaar de liefde en begonnen aan de weg naar boven. Terug naar de hoogste trede van het ereschavot waar beiden in het verleden al vaker te vinden waren.

Max Verstappen bezorgde Honda de eerste overwinning in het hybride tijdperk:

Ondanks enkele problemen, vooral op het gebied van performance, leek het de goede kant op te gaan. De Mercedes-motor was nog steeds superieur, maar mede dankzij de krachtbron van Honda kon Max Verstappen bovenin meedoen en zelfs races winnen. Ook waren beide partijen in interviews zeer positief over elkaar.

Toch stapt Honda na 2021 uit de Formule 1. Het automerk laat weten dat ze zich op andere dingen willen gaan richten: “Als onderdeel van de verduurzaming, heeft Honda in april van dit jaar een nieuw centrum opgericht met de naam Innovative Research Excellence, Power Unit & Energy. Honda zal haar energiebeheer- en brandstoftechnologie├źn, alsook de via F1-activiteiten vergaarde kennis toewijzen aan dit domein van de vermogenseenheid en de energietechnologie├źn en initiatieven nemen terwijl ze zich concentreert op de toekomstige realisatie van de CO2-neutraliteit. Met het oog hierop heeft Honda de beslissing genomen om haar deelname aan F1 af te sluiten,” aldus Honda.

Wat zijn de opties voor Red Bull en Max Verstappen?

Dit is slecht nieuws voor Max Verstappen. De Nederlander verliest na volgend seizoen zijn krachtbron en een belangrijke partner. Veel opties zijn er niet in de Formule 1. Naast Honda leveren ook Mercedes, Ferrari en Renault motoren. De eerste twee zullen niet happig zijn om een concurrent te helpen, en met hangende pootjes terugkeren bij Renault lijkt ook geen mogelijkheid. Gelukkig is er ook nog een anderen optie.

Reageer op artikel:
Verstappen moet op zoek naar nieuwe motor! Honda stapt uit de Formule 1
Sluiten