Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 25 nov 2020

Voetbalwereld rouwt om Maradona: de reacties op een rij

Diego Maradona is overleden. Als je dat bericht voor ogen krijgt als voetballiefhebber, is het moeilijk om je tranen te bedwingen. Hij maakte het voetbal zo mooi. Die solo op het WK 1986. De kampioenschappen met Napoli. ’s Werelds beste voetballer ooit is er niet meer. Iedereen met een voetbalhart rouwt mee.

Bij Diego Maradona had je, zelfs na zijn laatste ziekenhuisbezoek, altijd het gevoel dat hij er op wonderbaarlijke wijze wel weer bovenop kwam. Maar het houdt natuurlijk een keer op. De voetbalgod is verlost van zijn levensstijl en demonen. Vanaf nu kan de wereld hem weer herinneren als voetballer.

Voetbalwereld eert Diego Maradona op social media

In de voetbalwereld wordt Diego Maradona door velen gezien als de beste ooit. In eigen land is hij een God. Een volksheld van onbeschrijflijke grootte. Het is niet de beste tijd voor volle straten in Buenos Aires, maar mensenmassa’s die een laatste offer willen brengen aan Pluisje, zullen moeilijk tegen te houden zijn de komende dagen.

De voetbalwereld rouwt mee, en kijkt alvast vooruit naar een eindeloze televisieavond. Een overzicht van de reacties uit alle hoeken van de wereld. Om te starten met Boca Juniors, de club waar Maradona groot werd. “Eeuwige dank. Eeuwige Diego”, aldus de club. Gevolgd door Argentinië, dat hij in zijn eentje wereldkampioen maakte in 1986. En dan is er natuurlijk nog Napoli, gevolgd door de rest.

* Dit bericht wordt geüpdatet

Vergeet alles wat je zou doen, deze avond staat in het teken van voetbal. Documentaires staan voor je klaar, talkshows komen met items over Diego Maradona. Tijdens de voorbeschouwing van van Ajax -Midtjylland zal de voetballer ook niet onbesproken blijven door Wilfred Genee, Wim Kieft en René van der Gijp.

⚽️💙 Check ook deze documentaire over Diego Maradona

Reageer op artikel:
Voetbalwereld rouwt om Maradona: de reacties op een rij
Sluiten