Felix Decavel
Felix Decavel Sport 26 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

De Messi’s van de populairste Amerikaanse sporten en hun salaris

Wie zijn momenteel de beste atleten aan de overzijde van de Atlantische oceaan? Dit zijn de huidige Messi’s van de vijf populairste Amerikaanse sporten, inclusief hun salaris.

Lionel Messi heeft jarenlang het mondiale voetbal gedomineerd en na het winnen van het WK in Qatar zijn alle hiaten in zijn rijkgevulde palmares nu definitief opgevuld. Maar in Amerika beschouwen ze de Vlo niet als een van de beste atleten ooit. En Babe Ruth met een bierbuik blijkbaar wel.

lionel messi, wereldrecord, gekookt ei, instagram, meeste likes, world record egg
Messi is sinds het WK de échte GOAT van het voetbal (Afbeelding: ANP)

Laten we ons dan toch even onderdompelen in het hotdog-water van de Amerikaanse cultuur, al is het maar om niet even onwetend te zijn als de Yanks. Wie zijn momenteel de beste spelers in de populairste Amerikaanse sporten? En wat verdienen ze daar eigenlijk?

De Messi’s van Amerikaanse sporten

Ter vergelijking: Messi ontvangt momenteel een salaris van ongeveer 35 miljoen euro per jaar. Uiteraard mekkert de voetbalgeit ook nog sponsordeals bij elkaar, maar die blijven in dit artikel buiten de wei.

populairste, amerikaanse sporten, messi, salaris, nfl, nba, nhl, mlb, nascar
Voetbal is geen Amerikaanse sport. (Afbeelding: Statista)

Nee, de MLS rekenen we niet tot de populairste ‘Amerikaanse’ sporten. Maar NASCAR wel! En het salaris van elke beste sporter staat er ook bij.

Patrick Mahomes – NFL

Salaris: 42 miljoen euro per jaar

Tom Brady is met pensioen. dus kan er geen zweem van twijfel meer bestaan over wie momenteel de beste speler van de NFL is. Patrick Mahomes heeft tegenwoordig niet alleen een mooie horlogecollectie, ook de schouw van de quarterback is tot de nok gevuld met individuele en collectieve prijzen. En al zeker na het winnen van de Super Bowl dit jaar met zijn revolutionaire, geïmproviseerde passing-stijl.

Nikola Jokic – NBA

Salaris: 30 miljoen euro per jaar

Al behoort hij nog tot de crème de la crème en lijkt zijn carrière op die van Lionel Messi, LeBron James is zeker niet langer de onbetwiste beste basketbalspeler ter wereld. Met verbluffende visie en buitenaardse passes won Nikola Jokic de MVP van de voorbije twee NBA-seizoenen. En eigenlijk mag de motor van de Denver Nuggets zijn derde opeenvolgende trofee al zo goed als in de lucht steken. Slechts drie spelers deden het de Servische center ooit voor. Michael Jordan won zelfs niet eens drie opeenvolgende MVP’s, laat staan LeBron James. Nu alleen de titel nog.

Shohei Ohtani – MLB

Salaris: 28 miljoen euro per jaar

De Japanner Shohei Ohtani spreekt zoals Messi geen jota Engels, maar vertoont wel kunstjes op Amerikaanse honkbalvelden die in meer dan 100 jaar niet gezien zijn. Zowel als pitcher én als hitter – een vooroorlogse combinatie – verbaast hij wekelijks vriend en vijand. Zelfs Babe Ruth verbleekt erbij.

Connor McDavid – NHL

Salaris: 11,8 miljoen euro per jaar

De moderne reïncarnatie van Wayne Gretzky wordt ook wel Connor McJesus genoemd. Geloof je (het) niet? Zo onwijs goed is de Canadese ijshockeyspeler Connor McDavid. En qua speelstijl lijkt de Messias van de NHL nog het meest op Messi ook: vliegensvlug en ongrijpbaar.

Kyle Busch – NASCAR

Salaris: 16 miljoen euro per jaar

Jimmie Johnson is met zeven titels zonder meer de beste NASCAR-coureur ooit, maar tegenwoordig rijdt hij in de IndyCar Sseries. Dan is Kyle Busch momenteel de snelste van het circuit met twee kampioenschappen achter zijn naam. En net als Max Verstappen, heeft ‘Rowdy’ een aanvallende stijl en is hij niet schuw van een risico meer of minder.

Het salaris van Messi

Wist je dat Messi na het WK in Qatar ook een krankzinnig contract kon tekenen bij de Saudi-Arabische club Al-Hilal? Al is zijn salaris bij PSG uiteraard niet verkeerd. En misschien moet Tom Brady binnenkort toch weer aan de (quarter)bak, na het grootste crypto-schandaal van vorig jaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.