Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 13 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit kan Messi per seconde verdienen in Saudi-Arabië bij Al-Hilal

Lionel Messi heeft een aanbod gekregen van Al-Hilal in Saudi-Arabië. Dat meldt El Mundo Deportivo. De voetbalclub is de aartsrivaal van Al-Nassr, waar Cristiano Ronaldo onlangs in dienst is getreden. En de eerste sneer moet een hoger salaris zijn dan dat van de Portugees. Dit kan de Argentijn per seconde verdienen.

De voetbalwereld is voorgoed verdoemd. Oliestaten (en Amerikanen) hebben clubs met een prachtige histories opgekocht, voor wie geen meer terug is. WK’s worden op dubieuze wijze verkregen. Landen zonder normale voetbalcompetities kopen voormalige wereldsterren als prestigeobjecten. En ze gaan er allemaal met boter en suiker in.

Lionel Messi wacht bizar salaris in Saudi-Arabië

Net toen je dacht dat het niet gekker kon, komt Al-Hilal met het absurde aanbod voor Lionel Messi, die ook al zoveel verdient als ambassadeur van Saudi-Arabië. Volgens bronnen van El Mundo Deportivo ligt er een contract klaar met een salaris van omgerekend 300 miljoen euro.

Hiermee wil Al-Hilal overduidelijk het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo overtoepen. De Portugees gaat inclusief sponsorgelden ongeveer 200 miljoen euro per jaar verdienen bij zijn nieuwe club in Saudi-Arabië.

Dit kan hij per seconde verdienen bij Al-Hilal

En hop, daar wil Al-Hilal dus nog even 100 miljoen euro bij op gooien. Zo gaat dat in Saudi-Arabië. 300 miljoen euro per jaar aan salaris, daar kan niemand zich iets bij voorstellen. Dus zetten we het even perspectief. Dit kan Messi per seconde verdienen in de zandbak, en daarin zijn vrije tijd en nachtrust meegerekend.

  • Per jaar kan Messi 300 miljoen euro verdienen bij Al-Hilal
  • Dat komt neer op een maandsalaris van 25 miljoen euro
  • Per week is dat 5.769.230,77 euro
  • Dagelijks kan hij 821.917,81 euro bijschrijven
  • Dat betekent een uurloon van 34.246,58 euro
  • Iedere minuut zou er dan 570,78 euro binnenstromen
  • Messi kan in Saudi-Arabië 9,51 euro per seconde verdienen

Lees ook wat Mbappé per seconde verdient bij Paris-Saint Germain.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.