De nieuwe Maybach S-Klasse is de meest exclusieve Mercedes ooit

Wat doe je als zelfs de meest luxe Audi A8, BMW 7-Serie of Mercedes S-Klasse je niet exclusief genoeg is? Waar moet je dan heen met je geld? Je kunt naar Bentley of Rolls Royce gaan, maar je kunt ook Mercedes nog een kans geven. Zij komen namelijk met een nieuwe versie van de Mercedes Maybach S-Klasse.

Tot 2013 was Maybach een losstaand merk dat vooral bekend stond om hun ruime en luxe auto’s. Door slechte cijfers moesten ze vier jaar geleden hun deuren sluiten, maar dat betekende niet het einde van dit iconische merk. Mercedes redde Maybach van een definitief einde door de autobouwer over te nemen. Inmiddels is Maybach volledig opgenomen in Mercedes en werken ze samen om de meeste luxe bolides naar een nog hoger niveau te tillen.

Mercedes Maybach S-Klasse

De ultieme S-Klasse

Dit jaar is de Maybach S-Klasse aan de beurt voor een opfrisbeurt. Met deze versie wil de Duitse autobouwer afrekenen met de kritiek dat de Maybach versies de hoge prijs niet waard zijn. Mercedes wil daarom deze versies van de S-Klasse nog exclusiever en luxer maken om het verschil met het standaard model nog meer uit te lichten.

Wat meteen opvalt is de gril. Deze is duidelijk aanwezig en volgens de marketingjongens van Maybach geïnspireerd op een krijtstreep-pak. Een ander punt wat meteen onze aandacht trekt, zijn de two-tone lakkleuren. Hij is dus niet in één kleur gespoten, maar in tweeën gedeeld. Mocht dit je nog niet exclusief genoeg zijn, dan kun je ook nog voor een dubbele laklaag gaan voor extra diepte en hoogglans. Deze tweede laklaag wordt door vakmensen met de hand aangebracht.

Mercedes Maybach S-Klasse

Meest exclusieve Mercedes ooit

Ook vanbinnen is de hoeveelheid luxe ongekend. Alleen de beste materialen zijn goed genoeg voor de Mercedes Maybach S-Klasse. Zo is de bekleding gemaakt van het Maybach Exclusive nappa leder. Bij voorgaande versies zagen we dit leer al eerder, maar deze keer kunnen we wel kiezen voor andere stiksels in de kleuren koper, goud en platina. Aan ieder detail is dus gedacht.

Maybach prijzen

De nieuwe Mercedes Maybach S-Klasse zal deze zomer op de markt gaan verschijnen. Hoeveel hij gaat kosten is nog niet bekend, maar aangezien de ‘gewone’ S-Klasse pas begint bij een ton zal deze versie al snel het dubbele gaan kosten. Ga je toch liever voor een standaard S-Klasse, Audi A8 of BMW 7-serie? Lees dan onze vergelijking van die drie.

Reageer op artikel:
De nieuwe Maybach S-Klasse is de meest exclusieve Mercedes ooit
Sluiten