Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 24 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

McGregor en UFC-legende Jones maken pensionado Khabib belachelijk

Bijna vijf maanden lang hadden we nog de hoop dat Khabib Nurmagomedov zou terugkeren binnen de UFC. Vorige week vrijdag kwam daar een einde aan. UFC-baas Dana White maakte officieel bekend dat The Eagle gevlogen is. Volgens velen stopt hij op zijn hoogtepunt en gaat hij nu de boeken in als de beste ooit. Daar valt wat voor te zeggen, maar Conor McGregor en Jon Jones zijn het daar zeker niet mee eens.

De twee UFC-grootheden hebben via Instagram gereageerd op het pensioen van Khabib Nurmagomedov. Beiden feliciteren de Rus met zijn welverdiende pensioen, maar kunnen het uiteraard niet laten om ook een tikje uit te delen. Conor McGregor doet dat door zichzelf op te hemelen. Jon Jones wil vooral laten waarom Khabib in zijn ogen zeker niet The GOAT (greatest of all time) is.

McGregor neemt afscheid van Khabib

We beginnen bij Conor McGregor die een foto deelde op Instagram. Hier staat de Ier schouder aan schouder met Khabib. Zoals je zult begrijpen is deze foto behoorlijk gedateerd, want de twee zijn inmiddels absoluut geen vrienden meer. De foto komt uit de begindagen van hun UFC-avontuur toen ze nog prima met elkaar overweg konden.

Een mooi vriendschappelijk afscheid, al kan Conor McGregor het niet laten om nog even een steek uit te delen aan zijn grote rivaal: “Happy retirement kid, smell ya later. Never forget who came in the game and made ye. Straight from my big Irish balls. Remember folks, if you hate cutting weight so much, all you have to do is move up a division. God bless.”

Conor McGregor wil dus nog wel even kwijt dat Khabib zijn succes grotendeels aan hem te danken heeft. Ook maakt The Notorious nog een grapje over het feit dat de Rus een paar keer te zwaar was. Volgens McGregor had The Eagle toen gewoon een gewichtsklasse omhoog moeten gaan. Iets wat de Ier zelf wel deed.

Frustratie bij UFC-legende Jon Jones

Naast Conor McGregor wilde ook Jon Jones nog even zijn gram halen. De UFC-legende deelde een post op Instagram (die hij inmiddels alweer verwijderd heeft) waarin hij zich vooral boos maakt over de status van Khabib. Volgens veel critici is de man uit Dagestan niet alleen The Eagle, maar ook The GOAT. Jon Jones is het daar absoluut niet mee eens en maakt dat ook duidelijk.

Jon Jones UFC Khabib
De Instagram post van Jon Jones. (Afbeelding: Instagram / @jonnybones)

Door middel van bovenstaande afbeelding probeert Jon Jones de prestaties van Khabib in perspectief te plaatsen. Het klopt dat de Rus succesvol was, maar hij zit qua titels nog lang niet op het niveau van grootheden als Jon Jones en George St Pierre. Zij wisten respectievelijk 14 en 13 keer een titelgevecht te winnen. Khabib ‘slechts’ vier keer.

Niet Khabib, maar deze UFC-vechter is volgens Dana White de beste ooit

De toekomst van Khabib

De frustratie is duidelijk, maar daar zal Khabib Nurmagomedov vast niet slechter van slapen. De kersverse pensionado heeft hele andere dingen aan zijn hoofd. Zo heeft de Rus nog een Olympische droom die hij wil verwezenlijken en lijkt ook een voetbalcarrière nog niet uitgesloten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.