Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen wint, Viaplay verliest: F1-fans willen Olav Mol

Even voor alle duidelijkheid, Viaplay pakt heel veel dingen goed aan rond de Formule 1. Maar het is toch wel een enorme inschattingsfout geweest om het ‘onmisbare’ commentaar van Olav Mol te negeren. Na de overwinning van Max Verstappen in Saudi-Arabië hadden Nederlandse Formule 1-fans nog maar één wens. De reacties op een rij.

Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zijn de nieuwe Formule 1-commentatoren bij Viaplay. Twee kundige sprekers, met veel verstand van autosport. Maar ook een beetje saai, vinden veel kijkers. Natuurlijk verdienen deze twee mannen een kans, en na twee Formule 1-races is het nog veel te vroeg om conclusies te trekken. Maar met die wijsheid moet je bij twitterend Nederland niet aan komen zetten.

Max Verstappen wint, maar wat zeiden de commentatoren?

De “Johee Johoo” zal iedereen zich nog kunnen herinneren. Dit waren de historische woorden van Olav Mol na de eerste overwinning van Max Verstappen ooit in de Formule 1. Wat Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk gisteren riepen, toen de Nederlandse coureur toch wel verrassend voor Charles Leclerc eindigde, zal niet de boeken ingaan.

Het was voor hen de eerste keer dat ze Max Verstappen als live commentatoren als winnaar over de streep zagen rijden, maar veel Nederlanders hoorden niet wat ze daarop te zeggen hadden. Via Grand Prix Radio geven Olav Mol en Jack Plooij sinds het Formule 1-seizoen 2022 namelijk commentaar, en op deze manier kun je dat luisteren terwijl je Viaplay kijkt. Nederlandse fans blijken dat massaal te doen.

Twitter reageert op Viaplay en Olav Mol

Heeft de Zweedse streamingdienst de plank misgeslagen door Olav Mol en Jack Plooij te negeren? Hebben ze zich wel verdiept in de Nederlandse Formule 1-fans? Door deze vragen te stellen, beantwoord je ze al. Naast het “saaie commentaar” zijn er overigens meer klachten over Viaplay. Verkeerd geluid, schokkerig beeld, dat soort dingen. Een compilatie van de stroom aan reacties.

Formule 1 gratis kijken

Maakt het beeld en commentaar van Olav Mol dan wel Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk je niet zoveel uit, weet dan dat er naast Viaplay nog veel meer manieren zijn om (gratis) de Formule 1 te volgen. In dit artikel zie je de mogelijkheden op een rij.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.