Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Viaplay 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo kijk je Formule 1 op Viaplay met commentaar van Olav Mol

Het nieuwe Formule 1 seizoen is begonnen en voor Nederlandse kijkers is er een hoop veranderd. We zappen niet langer naar Ziggo om de race te volgen, maar streamen via Viaplay en F1 TV Pro. Door deze omschakeling hebben we afscheid moeten nemen van Olav Mol. Gelukkig is er dankzij Grand Prix Radio een manier om dé stem van de formule 1 weer terug te halen.

De meeste Formule 1-fans in Nederland zijn opgegroeid met het stemgeluid van Olav Mol. Toch besloot Viaplay om het over een andere boeg te gooien. De ervaren commentator werd ingeruild voor twee jongelingen: Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Een keuze die tijdens de eerste Grand Prix niet door iedereen gewaardeerd werd.

Grand Prix Radio is de oplossing

Ook Olav Mol kreeg door de jaren heen wel eens kritiek, maar Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk hadden het tijdens de eerste race een stuk zwaarder. Veel mensen vonden het te vlak en miste de emotie die Olav Mol wel brengt. Nederlandse Formule 1-fans verlangen weer naar de stem die ze zo goed kennen. Gelukkig is deze niet helemaal weg.

8 redenen waarom ViaPlay (g)een verbetering is ten opzichte van Ziggo

De internetzender Grand Prix Radio heeft de Nederlandse audio rechten voor de Formule 1 gekocht. Dit betekent dat zij live verslag mogen doen van de vrije trainingen, kwalificatie en races. Dit wordt gedaan door Olav Mol en Jack Plooij. Wanneer er Formule 1-auto’s de baan op rollen, zitten zij achter de microfoon om commentaar te geven.

Formule 1 via Viaplay met commentaar van Olav Mol

Dit gratis commentaar kun je vervolgens combineren met het beeld van Viaplay en F1 TV Pro. Je ze de tv gewoon op mute en luistert naar de stem van Olav Mol online via Grand Prix Radio. Daar is zelfs rekening mee gehouden in de online player. Met behulp van twee knoppen (+ 0,5 sec of – 0,5 sec) kun je het geluid synchroniseren met het beeld.

Zo kun je zonder al te veel moeite gewoon de Formule 1 kijken met het commentaar van Olav Mol. Net als vroeger. Als het goed is moet dit nu ook helemaal goed werken. Bij de eerste Grand Prix had Grand Prix Radio nogal wat moeite met het enorme aantal bezoekers. Volgens hoofdredacteur Raymond Janssen zijn die problemen inmiddels opgelost en moet alles nu feilloos verlopen.

F1-fans opgelet: betaalbaar Viaplay-alternatief nu een stuk interessanter

Mocht je nog steeds twijfelen via welke weg jij de Formule 1 dit seizoen wil volgen, bekijk dan hier alles opties die er zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.