Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nog niet uitgebrachte Koenigsegg Gemera nu al te koop als occasion

Koenigsegg levert de Gemera pas in 2023 uit. Nu al wordt de absurde hypercar als een soort occasion aangeboden door een dealer. Hoe dan?

Een dealer van McLaren en Koenigsegg, Charlotte genaamd, biedt de auto aan met chassisnummer 1.

De Koenigsegg Gemera-occasion lijkt prototype

Waarschijnlijk gaat het hier dus om een prototype uit de pre-productie, waarmee de Koenigsegg Gemera is gepromoot. De persfoto’s van de hypercar zijn in exact dezelfde kleurstelling als het aangeboden exemplaar.

Koenigsegg Gemera, hypercar, occasion
(Afbeelding: Koenigsegg)

Desondanks is het opvallend dat deze ‘occasion’ voor de afleverdatum wordt aangeboden, helemaal omdat er maar 300 exemplaren van de hypercar worden gebouwd.

Tamelijk absurde hypercar

De Zweedse autofabrikant heeft de Koenigsegg Gemera een ingewikkelde aandrijflijn gegeven. De auto heeft een verbrandingsmotor en drie elektromotoren.

Koenigsegg Gemera. hypercar, occasion
(Afbeelding: Koenigsegg)

De brandstofmotor heeft slechts drie cilinders, maar levert een vermogen van 608 pk en 600 Nm aan koppel. Samen met de elektromotoren komt het systeemvermogen uit op 1724 pk en levert de aandrijflijn 3500 Nm aan koppel. Dat zijn absurde cijfers.

In deze peperdure hypercar schiet je pijlsnel door de modder

De motor van de ‘occasion’ is gekoppeld aan een eentraps versnellingsbak. Hoe deze bijzondere KDD-versnellingsbak werkt, legt onze Autovisie-collega Dries van den Elzen in een video vanaf de Autosalon van Genève uit.

Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de Koenigsegg Gemera in een adembenemende 1,9 seconden. De topsnelheid ligt volgens de Zweedse fabrikant op 400 kilometer per uur.

Acht bekerhouders in een hypercar

Hoewel je Koenigsegg wellicht kent van de tweezits hypercars, biedt de Gemera zitplaatsen aan vier personen. De bolide is met name op snelheid gericht, maar biedt ook wat comfort-opties.

Zo heeft de hypercar acht bekerhouders, voor elke passagier een verwarmde en een gekoelde. Ook heeft iedere reiziger een eigen leeslampje en zijn beide zitrijen voorzien van aparte climate control. De ‘occasion heeft zelfs wifi.

Wat kost dit tweedehands wagentje?

De Koenigsegg Gemera kost normaliter ergens rond de 1,5 miljoen euro, zonder belastingen. Welk prijskaartje de Amerikaanse dealer aan de occasion heeft gehangen, is onbekend. De prijs is op aanvraag.

Het wagenpark van Daniel Ricciardo: exorbitante hypercars en pick-ups

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.