Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 5 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

De Koenigsegg Gemera met 1700 pk is ‘s werelds snelste vierzitter

Het Zweedse merk Koenigsegg, bekend van extreme megacars, presenteert een geheel nieuw model. De Koenigsegg Gemera met ruim 1700pk. Een zogeheten megacar dus, maar deze keer wel anders dan alle eerdere modellen van Koenigsegg. De Gemera biedt namelijk plaats voor vier personen en is daarmee uniek in zijn soort. Maak kennis met ‘s werelds snelste vierzitter.

koenigsegg Gemera
(Afbeelding: koenigsegg.com)

Vijf motoren

Koenigsegg is goed in het bouwen van extreme auto’s en daar is de Gemera geen uitzondering op. De 1.850 kilogram wegende megacar lanceert je naar de 100 kilometer per uur in 1,9 seconden. Het vermogen van 1.724 pk dat dit mogelijk maakt, komt van meerdere motoren. Vijf stuks in totaal. Twee driecilinder motoren met twee turbo’s en drie elektromotoren. Het resultaat van al deze motoren samen is een koppel van 3.500 Nm. Krankzinnige cijfers die ervoor zorgen dat je, met vier volwassenen, een topsnelheid van meer dan 400 kilometer kan bereiken. Daarmee is het ‘s werelds snelste vierzitter.

De elektromotoren in de Gemera maken het mogelijk om 50 kilometer volledig elektrisch te rijden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een accu van 800 volt. Alleen op de elektromotoren is het al mogelijk om een topsnelheid van 300 kilometer per uur te bereiken.

De Koenigsegg Gemera
(Afbeelding: Koenigsegg.com)

De Koenigsegg Gemera is voor vier personen

De Koenigsegg Gemera is echt gebouwd voor vier volwassen personen. Geen klein achterbankje ergens achterin maar vier volwaardige stoelen. Met een wielbasis van drie meter is er ruimte genoeg in het interieur om comfortabel te kunnen zitten. Alle stoelen beschikken over stoelverarming of verkoeling, zijn elektrisch verstelbaar en beschikken over bekerhouders. Deze acht bekerhouders zijn uiteraard verwarmd en verder beschikt de Gemera over wifi. Christian von Koenigsegg had een filosofie achter de nieuwste supersportwagen van het merk. Ultieme performance gecombineerd met ruimte.

Wie nu al staat te springen om de exclusieve auto te bemachtigen, moet snel zijn. Er zullen 300 exemplaren gebouwd worden. Kleine kans dus dat je buurman ook een dergelijke auto op de oprit heeft staan. Wat de prijs wordt van de 1.700 pk sterke megacar is nog niet bekend. Meer informatie vind je hier.

Koenigsegg Gemera
(Afbeelding: Koenigsegg.com)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Reageer op artikel:
De Koenigsegg Gemera met 1700 pk is ‘s werelds snelste vierzitter
Sluiten