Felix Decavel
Felix Decavel Auto's & Motoren 21 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen verkoopt occasion: duurste productie-Porsche ooit

Het meest sentimentele exemplaar uit de autocollectie van Max Verstappen kan weldra bij jou in de garage staan. En er staan zelfs bijna geen kilometers op de teller van de occasion. Plunder de bankrekening maar alvast, dit is zijn flashy Porsche 911 GT2 RS Clubsport.

Het wagenpark van Max Verstappen telt binnenkort een bolide minder. Althans, zijn Porsche 911 uit 2019 staat momenteel te koop bij een Ferrari-dealership in Scottsdale, Arizona.

Waarschijnlijk zal je er wel heel snel bij moeten zijn. De link naar de verkooppagina van de occasion is momenteel overbelast door een teveel aan verkeer op de website. Maar verbaasd hoef je daar niet over te zijn. Want de Porsche van Max Verstappen heeft namelijk ook sentimentele waarde, naast het astronomische prijskaartje van 750.000 euro.

De Porsche 911 GT2 RS Clubsport van Max Vertappen

Allereerst zijn er slechts tweehonderd exemplaren van het model ooit van de band gerold in de fabriek in Zuffenhausen. Bovendien is het de duurste productie-Porsche ooit gemaakt. Maar dat is eigenlijk allemaal bijzaak.

Max Verstappen kocht de Porsche 911 GT2 RS Clubsport als een beloning voor zichzelf na het winnen van zijn eerste race op het Formule 1-circuit, de Spaanse Grand Prix in 2016. De wereldkampioen zou destijds rond de 400.000 euro betaald hebben voor zijn persoonlijke trainingsauto. Net zoals de race-simulator in zijn privéjet, geen slechte investering gezien de dominantie van de Nederlandse F1-held de laatste jaren. Daarnaast zal hij de occasion voor bijna het dubbele van het oorspronkelijke bedrag kunnen verkopen.

occasion max verstappen te koop, porsche 911
(Scottsdale Ferrari)

Momenteel heeft de bolide slechts 2.185 kilometer op de teller. De Porsche 911 GT2 RC Clubsport van Max Vertappen is dan ook speciaal gemaakt om te rijden op het circuit. Helaas kun je er niet – legaal – de weg mee op. De auto wordt aangedreven door een 3.8-liter zescilinder met dubbele turbo en levert 700 pk. Al het onderhoud werd overigens uitgevoerd door Red Bull Racing Team zelf, dus heeft de Porsche nooit een mechanisch probleem gehad.

Occasion met persoonlijke handtekening

Verder bestaat er geen twijfel over de authenticiteit van de Porsche. Max Verstappen liet na de Grand Prix van België in 2022 namelijk zijn persoonlijke handtekening op de motorkap plaatsen. Check ook de drie duurste occasions van Nederland. Neem je ons mee voor een ritje?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.